Dulce amăruie

De ceaiuri am fost de mică încântată. Cine nu era chemat dimineaţa la masă la o cană de ceai şi câteva feliuţe de pâine cu gem? Eu încă am obiceiul acesta, e un ca un fel de lege: dimineaţa beau o cană consistentă de ceai de portocale sau de vişine cu două feliuţe de pâine cu gem. Dacă este călduţ afară ceaiul îl savurez pe terasă, ma acompaniază şi soarele somnoros ce parcă-şi bagă razele în cana de ceai, autoinvitându-se la o guriţă.

Amintiri am multe dar cea pe care am să o ţin minte mereu este ziua în care am băut primul ceai amar de flori de albastrele. Are grijă mama să râdă de fiecare dată când îi spun că beau un ceai! La prima guriţă luată ştiu că am strâns buzele şi-am refuzat crunt să mai beau!! Pănă nu l-am văzut pe fratele meu bând din ceai fără să-l dea jos sau să se strâmbe nu l-am atins DAR dacă ai un frăţior care îţi spune eroic: “ – Vaaaai, nu poţi tu să bei ceaiul ăsta??Da`ce fel de copil curajos eşti? Ia uită-te la mine cum îl beau dintr-o înghiţitură!! “, sigur te încăpătânezi doar ca să-i demonstrezi că nu eşti mic şi poţi să-l BEI. Asta am făcut şi eu şi tare mulţumită de mine am mai fost!!! Atunci am descoperit şi că mierea de albine e mult mai bună decât zaharul şi tot de atunci.. ador ceaiurile acrişoare, culmea!

Aceasta este amintirea mea dulce amăruie legată de ceai cu care particip la concursul organizat de cei de la Sweetwood . Mulţumim lor că ne dau ocazia să ne amintim de întâlnirile plăcute cu ceaiul şi mulţumim Mihaelei pentru informare!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Mihaela spune:

    Foarte frumoasa amintirea ta! Iti urez mult succes la concurs! happy

  2. Str3n6arizza spune:

    Mult succes la concurs! Mie una imi place ceaiul cu gem pe biscuiti langa big grin hee hee

  3. Glappy spune:

    Bine ca mi-ai amintit ca exista si ceai pe lumea asta big grin,cand eram mic,stiu ca nu era dimineata fara sa beau un ceai.Succes la concurs.

    • addicted spune:

      Exista!! A fost o vreme cand aveam dulapul plin de ceaiuri si de plictulete si varc etc. Apoi am dat de cafea, m-am prins cu ea si-am uitat de ceai.. acum de la o vreme m-am redat pe ceai. Ma rog, le combin. Incep mereu dimineata intai cu-un ceai si apoi cu o cafea.
      Multumesc. happy

  4. Pavel spune:

    Tot cafeaua e cea mai bună. Amară, nu amăruie! big grin

    Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *