Locuri spectaculoase din lume [ 1 ]

„Dintre cele şapte minuni ale lumii, şase nu mai există astăzi. Ele au fost distruse nu numai de catastrofe naturale, ci şi de nebunia oamenilor; dar inainte de orice, au pierit datorită acelui factor necruţător care este Timpul, forma fundamentală de existenţă şi de descompunere a materiei.”

E timpul să-mi răsfăţ simţurile şi să merg într-o scurtă excursie virtuală prin cele mai minunate locuri din lume .. prin locuri de care nici nu ştiam că există!

Încep cu Peşterile Ajanta din India:

Peşterile datează din secolul al V-lea i.Hr. şi conţin picturi şi sculpturi considerate vârfuri ale artei religioase budiste. Ele au fost abandonate de către creatorii lor în anul 480 d.Hr., rămânând în următorii 1300 de ani complet uitate până şi de localnici. În primăvară anului 1819, însă, un ofiţer britanic aflat la vânătoare de tigri în India a pătruns întâmplător într-una dintre grotele artificiale acoperite complet de vegetaţia luxuriantă. Deşi deveniseră un loc în care se mai refugiau numai păsările, liliecii şi animalele de mici dimensiuni, peşterile au revenit atunci în atenţia publicului internaţional mai puternic că niciodată. Din anul 1982, peşterile Ajanta au intrat în patrimoniul UNESCO. Una dintre atracţiile neobişnuite, şi de data mai recentă, este chiar semnătura ofiţerului britanic, John Smith, încă vizibilă pe unul dintre pereţii peşterii.

Pamukkale – Turcia

Castelul de Bumbac, sau Pamukkale, se înscrie, fără îndoială, în rândul minunilor lumii. Misterios şi spectaculos, în acelaşi timp, Castelul de Bumbac rămâne şi astăzi, după două milenii, o minune ce continuă să fascineze oamenii.

Situat pe un relief bogat în carbonat de calciu, în regiunea Aegean, pe valea râului Menderes, cutremurele au modelat de-a lungul anilor relieful, formând în timp vestitele băi de calcar, ascunse între trepte care par de gheaţă.

Stiati ca aici turiştii sunt sfătuiţi să se descalţe pentru a nu murdări sau deteriora calcarul care face acest loc unic în lume!?

Ochiul Saharei – Mauritania


Această spectaculoasă privelişte se găseşte in Mauritania, în partea de sud-vest a deşertului Sahara. Formaţiunea este uriaşă, cu un diametru de 30 de mile, şi poate fi văzută din spaţiu.Supranumită „Ochiul Saharei„, formaţiunea se presupunea că s-a format în urma impactului unui meteorit, dar geologii au ajuns la concluzia că este vorba doar de eroziune şi înălţare a reliefului. Totuşi, nimeni nu a reuşit să dezlege misterul în cazul formei sale circulare.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Mihaela spune:

    La Pamukkale vreau neaparat sa merg. Oricum vreau sa merg intr-o vacanta de vara in Turcia, cand o sa stam mai bine cu banii, si atunci tragem o fuga si pana la Pamukkale.

  2. Glappy spune:

    E trist ca avem si noi multe monumente si locuri care fac parte din patrimoniul UNESCO,dar nu se aloca fonduri pentru restaurarea lor si sunt lasate in paragina.

  3. Ionut spune:

    Frumos articolul, alaturi de tine am putut merge si noi in locurile exotice ale lumii. Sa ai o seara frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *