Un desert dulce dulce

Colţunasii intră clar în categoria ” Aromele copilărie “! Câţi dintre noi nu mâncau când erau mici coltunasi? Deci nu toţi, a? Bun, pentru cei care nu ştiu cum se prepară dar ar vrea să-i încerce le prezint o reţetă de colţunasi cu vişine:

Pentru aluat avem nevoie de:

2 ouă
30ml de ulei
150g de făină
50g gris

Pentru umplutură:

200g brânză de vaci
50g telemea de vacă, rasă
2 linguri de stafide
1 ou
25g de făină

1. Se băt ouăle cu uleiul, apoi se adaugă făina şi grisul. Se frământă câteva minute, apoi se lasă să se “odihnească” aluatul timp de 10 minute. Pentru umplutură, se amestecă într-un bol toate ingredientele.

2. Aluatul se întinde cu sucitorul pe o suprafaţa presărată cu făină, până ajunge la o grosime de 2mm. Apoi se taie în pătrate cu latură de aproximativ 5cm. În mijlocul fiecărui pătrat se pune A½ lingură de umplutură, apoi se suprapun două colţuri (se vor obţine nişte triunghiuri) şi se presează marginea aluatului cu furculiţa, că să nu se desfacă la fierbere.

3. Se pune la fiert o oală cu apă. Când dă în clocot, se adaugă coltunasii şi se amestecă o dată, că să nu se prindă de fund. Se fierb timp de 20 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă în oală, cu capacul pus, timp de 15 minute.

Se scot cu o spumieră sau se toarnă într-o sită şi se servesc calzi, cu smântână şi cu zahăr sau gem!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
  1. Delius says:

    Cu ce am gresit ca sa-mi faci atata rau? sigh

  2. emma says:

    ce-mi plac si mie ,iar imi fac pofta sad

  3. Andera Y says:

    Am noroc ca a facut mama o prajitura ieri si-i tare buna ca altfel as fi sunat-o sa-i zic sa faca coltunasi. rolling on the floor

  4. Roscata says:

    Aoleu, ce pofta mi-ai facut cryingtongue

  5. Iulia C says:

    Mie niciodata nu mi-au placut coltunasii..si nici clatitele cu branza big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.