De dragul vremurilor trecute

De dragul vremurilor de mult trecute am făcut zilele anterioare câteva sărăţele. Reţeta o ştiu de la mama, de când eram micuţă şi-mi băgam degeţelele în aluat; de dragul acelor vremuri mi-am băgat şi acum degetele în tooooate ingredientele din casă şi le-am preparat! De data asta mi-am cumpărat şi mac pentru că-mi place crunt

Ingrediente:
– 250 g făină
– 300 g brânză sărată, brânză de vaci sau telemea
– 50 ml smântâna
– 2 ouă – 50 g unt
– un cub de drojdie *25g*


Pentru uns:
– un ou băut
– seminţe: susan, mac, chimen ce va place vouă

Mod de preparere: Se amestecă frumuşel toate ingredientele însă să aveţi grijă, nu trebuie să iasă un aluat prea moale. Lăsăm la dospit 30 de minute apoi întindem o foaie ( dacă aveţi forme le puteţi face cum doriţi, eu le-am făcut steluţe). Ungem foaia cu oul bătut şi presărăm cu seminţe, de care doriţi. Dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până devin aurii!


Easy as pie, right?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
  1. căpcă1 says:

    şi bere, da? cu muuuultă bere !!! tot de dragul vremurilor apuse, te rooooog !

  2. tigara electronica says:

    mmmhhhh…nu am mai mancat saratele de o vreme si mi pofta! chiar ca de draga vremurilor happy

  3. Peter says:

    Vezi că tipu’ cu ţigara electronică face SPAM (a luat tot ZeListu’ la rând) sad sad

    Arată bine, bune mai ales pentru o discuţie.. aşa cum spune căpcă1. happy

  4. […] masa mare din lemn străbun stau domnul și ai săi boieri Pe bărbile bătrâne se sprijină trecutul și-n ochii […]

  5. Roxy's blog says:

    saratele nu am facut niciodata dar sunt specialista la facut clatite big grin

  6. hmnmm…eu azi am facut chec,daca citeam inainte reteta faceam cateva saratele,chiar arata bine love struck

  7. Tanner Gana says:

    I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already winking Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.