Cafeaua mea de sarbatori

Se stie deja ca din meniul meu zilnic nu lipseste cafeaua! Ma rog, lipseste in zilele cand nu mi-e bine si o inlocuiesc cu ceai… De sarbatori insa imi place sa fac o altfel de cafea cu care sa imi rasfat si eventualii musafiri. Pentru cafeluta mea am nevoie de 200 de grame de ciocolata neagra, 100 mililitri de cafea foarte tare (fara zahar), patru linguri de coniac sau rom, doua linguri de zahar tos, 400 de grame de frisca, praf de cacao pentru servit.

Ingredientele sunt pentru sase cani clasice.

Se rupe ciocolata in bucati, se pun intr-un vas, se adauga alcoolul, zaharul si cafeaua.Se pune pe foc si se amesteca incet pana ce se topeste complet ciocolata. Adaugati jumatate din cantitatea de frisca, si lasati totul pana ce incepe sa fiarba. Puneti cafealuta in cani, puneti deasupra o lingura de frisca, pudreazati cu cacao si destinde-ti-va in zilele de Craciun, langa brad deschizand cadourile Mosului.

foto via roscata!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Mihaela says:

    O astfel de cafea as bea si eu. happy

  2. Roscata says:

    O cana cu dragoste se poate? big grin

  3. Max Peter says:

    Cam aşa ceva mai fac şi eu, uneori înlocuiesc cafeaua cu o cacao fină, să vezi ce bună e!… happy Mmmmmm……

Leave a Reply

Your email address will not be published.