Studiile recente arata ca persoanele care consuma in mod obisnuit micul dejun au o dieta echilibrata si un organism care invinge chiar si racelile de sezon. Nu e greu de crezut si este si logic! Personal, de ani de zile ma chinui sa mananc dimineata si extrem de rar reusesc, pur si simplu intervine starea aia de…. ” nu incape ” , efectiv stomacul meu pretentios respinge tot ce incerc sa mananc la micul dejun. Bine ca nu respinge ceaiul sau cafeaua!!!
In zilele cand sunt ok din punctul asta de vedere prefer sa mananc fructe si legume in starea lor naturala si intradevar vitaminele, fibrele şi mineralele pe care acestea le contin ajuta in lupta cu afectiunile sezonului rece. Uneori le mai combin cu cereale integrale, brânza sau corn dulce. Cand astea lipsesc ma lipesc de lapte, caci este o sursa importanta de calciu, dar si un aliment numai bun pentru un mic dejun săţios. Il combin cu biscuiti si/sau fulgi de porumb, rezultatul fiind o masa echilibrata, care contine carbohidrati, proteine si lipide.
Cand stomacul face fite imi incant dimineata, inainte de cafea, cu un ceai pentru ca hidratarea este foarte importanta mai ales atunci cand esti racit, iar ceaiurile sunt cele mai indicate bauturi. Il aleg pe preferatul meu dimineata si anume ceaiul de fructe pe care il indulcesc cu miere.
Cum arata in sezonul rece micul vostru dejun?
Nu arată deloc M-am chinuit o perioadă să mănânc dimineața dar n-a durat prea mult. După vreo 2 luni am revenit la mâncat direct la prânz Știu, nu este ok însă mai devreme nu se poate.
Nu e ok dar daca nu poti,nu poti si basta. Cand erai mica,cum era? Noi mereu mancam dimineata inainte de scoala.
Până pe la vreo 20 de ani n-am avut probleme, mâncam aproape imediat cum mă trezeam. Se pare că lucrurile s-au mai schimbat de atunci
La fel si la mine. Dimineata era o regula sa mancam cu totii cand eram mici, dar apoi s-a dus totul dupa ce am plecat de acasa…
Ca în orice alt sezon… în funcție de ce am chef în ziua aia… uneori cornuri (dar să nu fie dulci, pentru că dimineața mi se apleacă ăl mai rău de la dulce), uneori sandwich-uri, când sunt acasă omletă, biscuiți digestivi, banane, foarte rar lapte cu cereale,
Te aprob la faza cu produsele dulci! In secunda 2 piere totul de e prea dulce… Banane nu reusesc sa mananc,pica prea greu. Tie nu?
Deloc.
Ba chiar am una mereu la muncă, așa de-o gustare.
Mie imi pica foarte greu si mi-e ciuda pentru ca-mi plac mult.
Micul meu dejun de azi (de ex) consta intr-un ceai. Am si niste biscuiti la mine, dar ii pastrez pentru mai tarziu.
Uneori in weekend imi fac ceva pentru micul dejun, in timpul saptamanii niciodata.
Oare de ni s-ar prepara,am degusta(cel putin) in fiecare zi cate ceva?
Cred ca da. Uite, cand sunt in alt oras si am micul dejun inclus in pretul camerei (sau nu, dar am timp sa merg sa mananc linistita), nu refuz. Chiar mananc bine si apoi ma simt mult mai energica.
Ce bine ar fi de am primi asta in fiecare zi Am manca mult mai bine, ne-ar fi si noua mai usor pt.ca e aiurea sa iti prepari si ceva, fie si scurt si usor si sa faci si alte treburi..
Ori o salată de legume, ori o omletă cu ceva suncă şi cu verdeţuri… Şi (normal!!!) cafeaaaa…..
Cafeaua e inainte sau dupa? Eu sunt mereu certata ca o beau pe stomacul gol.