Deserturile copilăriei

Aştept un comentariu, scurt sau amplu, despre deserturile copilăriei voastre. Eu-mi aduc aminte şi acum cu drag de pasta de dinţi Super Cristal – da, îmi plăcea gustul ei, îngheţata Polar, cleiul de pe copaci şi florile de salcâm, bomboanele super mentolate vrac, bomboanele de cacao şi ciocolata Kiss…..

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 40 Comments
  1. Deserturile copilăriei încep cu cele făcute în casă de mama: lapte de pasăre, fursecuri, biscuiți sprițați, ciocolata de casă, toate felurile de prăjituri posibile, iar la cele din comerț îmi aduc aminte de înghețata Polar ce avea ambalaj ca untul, de o ciocolată Kiss chiar mi-e dor, și mai erau napolitanele Gigel și Dănuț, în ciocolată. Să nu uităm de Eugeniile tari ….. de ne rupeam dinții în ele. laughing

  2. Torden says:

    Imi aduc aminte cu placere de o prajitura care se face prin zona asta, se numeste “Siret”. Pentru unii nu e extraordinara, dar acum conteaza sa o si gasesti proaspata. Asta si cu eclerul erau favorite laughing. De fapt le consum si acum pe amadoua happy
    Bun… astea erau facute de cofetari. Trecem la “bucataria mamei” happy. Placinta cu branza sau bostan, pandispan (pandispanul a fost primul lucru dulce pe care l-am gatit singur). Rar puteam sa ma abtin sa nu iau din umplutura de placinta sau din ouale batute pentru pandispan (mai ales ca eu eram cel care manuiam dracia aia din sarma otelita care cred ca se numeste tel – pe vremea aia era scump un mixer).
    Si daca mai eram nebnun dupa ceva – era placinta cu branza a vecinei – o facea cu foi subtiri – straturi straturi, si iesea… uuuh! big grin.
    Mai tarziu… cand am invatat sa gatesc singur… am dat-o pe ciocolata de casa si alte chestii laughing

  3. Cris-Mary says:

    Avem urmatoarele :

    1. batonul de ciocolata Kiss, Puf
    2.Chec , negresa, tort de mere, gris cu lapte, orez cu lapte, fidea cu lapte, dulceata de prune unsa pe pita cu branza sarata pe deasupar, budinca, salam de biscuiti, pandispan, cacao cu lapte, lapte praf mancat cu lingurita , cel mai simplu era cand imi faceam rapid o cacao frecata bine bine cu zahar si apa si o mancam cu linguritza happy inghetata la vafa, zmeura cu zahara de la bunica , placintele cu dulceata, parjiturile cu foi din ardeal.. pfuaiii lista poate continua la nesfarsit rolling on the floor

  4. Mihaela says:

    Eu imi amintesc de bomboanele Raffaello, desi mancam foarte, foarte rar, si doar cate una, de ouale Kinder, dar mai ales de dulciurile facute in casa: triunghiuri cu mere (preferatele mele), gogosi, diverse prajituri, clatite. Ah, si din adolescenta tin minte de nuga, eram innebuniti atunci dupa ea. Acum mi se pare muuult prea dulce.

  5. Roxana says:

    Imi aduc si eu aminte de cleiul de pe copaci … sick#8220;

  6. Raki says:

    Nu am preferinte, important e sa fie dulce si comestibil big grin

  7. mihaibuninet says:

    Draga mea erau alte vremuri dar multi se feresc sa spuna ca sunt catalogati urgent de iubitori ai comunismului si etc.Sincer sa fiu in multe ,era mai bine pe vremuri,nici nu se poate compara mai ales cei ce am prins ceva si inainte de anii 80 cind s-a stricat sandramaua.

    • addicted says:

      Si ai mei parinti spun ca era bine si imi place sa ii aud vorbind de ” atunci “. Eu spun ca a fost atunci ca si acum – pentru unii bine pentru altii rau …
      Se si exagereaza mult oricum.

  8. Erau multe lucruri bune si sanatoase…Imi amintesc de placintele cu branza ale bunicii,de cicolata de casa,clatite cu dulceata de zmeura sau afine facuta in casa,gogosi,apa minerala din sticlele de jumate cu gust de lamaie,compotul de visine la sticla,fagurii de miere de la bunicul,duceata din muguri de brad…Ah,mi-ai amintit de florile de salcam,ce dulci si parfumate erau…Citeam mai sus de lapte de pasare,facea o vecina,era delicios…

  9. camera says:

    camera…

    […]Deserturile copilăriei | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.