Diferenţele dintre femei şi bărbaţi

Sunt femeile și bărbații, incompatibili în mod natural?

Noi venim de pe Venus, ei vin de pe Marte. Femeile după o ceartă stau treze, încă disecând problemele iar bărbații dorm liniștiți. Femeile se exprimă mai bine, bărbaților le este și mai greu și diferențe tot găsim, chiar și la… propriu.

Știați că există peste 20 de deosebiri cunoscute în­tre creierul masculin și cel feminin? S-a descoperit că amigdala, o parte a creierului emoţional* responsabilă cu memoria pe termen lung și emoțiile, este diferit implicată în cazul sistemului cerebral feminin față de cel masculin.

De reținut și faptul că „organismul femeilor produce mai puțină serotonina decât cel masculin. La acest lucru se adaugă vulnerabilitatea influențată de schimările hormonale, în special în perioadă pubertății, după naștere sau după menopauză. Tot mărimea acestei părți a sistemului cerebral le oferă și un simț al mi­rosului mai dezvoltat, poate o adaptare la nevoia de recunoaștere și îngrijire a copiilor.” – revista Phychologies. Revistă pe care o puric încă de la prima staţie de metrou. Uite că-s si femeile cu moţ la ceva!

Ca şi încheiere: ” Di­fe­renţa dintre sexe este accentu­a­tă în machism şi anulată în feminism. „

*Pentru cei ca vienela care-mi spune într-un e-mail că sunt ameţită de Sangria laughing :  Amigdala se afla in creierul emotional si este prezenta chiar si la reptile. Nu detine niciuna dintre capacitatile de analiza ultrasofisticate ale creierelui cortical si totusi, este prima care primeste imagini, sunete, mirosuri, senzatii. Chiar inainte ca restul creierului sa-si dea seama de natura perceptiei, amigdala poate declansa o emotie imediata, de exemplu frica, furie. Ea este santinela corpului care capteaza orice semn de amenintare si declanseaza alarma atunci cand este necesar. ” Amigdala – este implicata in raspunsul emotional, secretiile hormonale si memorie.” sursa.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. vienela spune:

    Tot noi suntem cele mai tari!!! laughing

  2. RecenziiReale spune:

    Fetita mea era constant bolnavioara, avea reactii alergice des. Cand i-am facut analizele, am realizat ca avea o infectie fungica in organism. In cautarea unei metode naturale de combatere a ciupercii, am gasit acest produs. Dupa o cura de o luna, ciuperca a disparut complet! Sa nu mai spunem de reactiile alergice. Fetita mea se poate juca linistita cu animalele si poate manca orice isi doreste acum. Nu imi mai fac griji ca ceva rau i s-ar putea intampla. Acest supliment are grija de ea. Il recomand tuturor cu incredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *