Horoscop amuzant – Zodiile la biblioteca

Eu recunosc, sunt o fecioara mai aparte si nu citesc romane siripoase, in schimb imi plac cele politiste si SF! Sa vedem celelalte zodii ce carti citesc:

Berbec – Cartea si mitraliera

Daca se intampla sa-l prinzi la biblioteca, e pe fuga. Ar fi in stare sa invete citirea rapida numai sa economiseasca timp. Adora cartile care fac rezumatul altor carti, mai mari. Acasa, prefera volumele de aventuri, din acelea care te tin cu sufletul la gura, cu intriga si final neasteptat. Pentru cadou: Cumpara-i o „Istoria militara” sau carti despre strategie de lupta sau razboaie celebre.

Taur – Devoreaza tot ce prinde!

Il vezi pe tipul acela care s-a lipit de scaun si o sa plece ultimul? Ajunge rar aici, dar cand ajunge, ar vrea sa citeasca tot! Devoreaza cartile pe indelete, in cantitati mari. Numai cartile de fictiune pura, fara legatura cu realitatea, nu prea-i plac. Pentru cadou: Adu-i o carte cat mai mare si mai frumos ilustrata. Cum e un iubitor al artei, un album cu picturi celebre e exact ce si-ar dori sa aiba.

Gemeni – Domnul Stie-Tot

E o biblioteca ambulanta el insusi. Nu-i usor sa gasesti un domeniu despre care el sa nu fi citit deja, chiar daca nu l-a aprofundat. Inteligenta lui vie il ajuta sa completeze in minte paginile din carte pe care le lasa necitite. Are cate un autor preferat pe saptamana. Pentru cadou: Nu-i du o singura carte, mare. Mai bine cinci-sase mai mici, cu subiecte variate, din domenii diferite, dar obligatoriu noutati. Altfel, risti sa le fi rasfoit deja.

Rac – Clasici pe paine

Sa se relaxeze acasa, cu o carte buna in mana – e una dintre placerile vietii sale. Nu frecventeaza bibliotecile decat poate pe cea la care mergea inca din copilarie. In general, prefera clasicismul, numele grele, care au rezistat probei timpului. E destul de sceptic si critic fata de autorii moderni. Pentru cadou: Un manuscris, un volum vechi de la anticariat pe care il cauta sau cartea lui preferata, in edite princeps.

Leu – Citeste regeste

Nu citeste decat cartile care il intereseaza. Nu rasfoieste tot ce-i pica in mana, ca un Geaman, si nici nu pierde vremea cu lecturile „obligatorii”, ca un Rac. Spre surprinderea tuturor, ii place poezia si-ar putea sa-ti recite una-doua strofe, daca il prinzi intr-o dispozitie romantica. Pentru cadou: Ori ii duci ultimele noutati in domeniul care il pasioneaza, ori un volum de lux, cu poezii de dragoste.

Fecioara – Soarecele de biblioteca

Un bun profesionist care stie deja cam tot ce se poate sti in domeniul lui. Tehnica il fascineaza si are o multime de carti despre cum functioneaza lucrurile, de la corpul uman si pana la computer sau motorul cu injectie. La biblioteca merge destul de regulat, daca crede ca are nevoie de vreo informatie. Pentru cadou: Volumele care-i lipsesc din colectiile pe care le are deja acasa. Sau un compendiu mare de medicina, daca nu e medic. Si-ar fi dorit sa fie.

Balanta – Inca o carte, va rog!

Daca l-ai intalnit azi la biblioteca, nu te baza ca-l vei gasi acolo si maine. Chiar daca ti-a marturisit ca studiul pe care l-a inceput e fascinant. Entuziasmul i se trezeste atat de usor! Dar din pacate nu-l tine prea mult. Citeste usor si repede. Pentru cadou: Ai grija sa se asorteze cartea ta cu restul cartilor pe care le are in biblioteca. Continutul poate fi despre arta, moda sau orice tine de estetica.

Scorpion – Volume interzise

Nu se sfieste sa discute despre subiecte considerate de multi jenante. N-ai cum sa anticipezi cand apare la biblioteca si iti da mereu senzatia ca ar fi acolo „incognito”. Citeste cu placere thrilleruri, carti despre criminalistica sau sexualitate.  Si il captiveaza  ocultismul. Pentru cadou: Kama Sutra cu ilustratii explicite. Daca nu, o carte despre hipnoza sau manipularea maselor.

Sagetator – Tinteste informatia

Sa stea intre patru pereti intr-o biblioteca? Vezi sa nu! Mai degraba isi ia cartea si se asaza cu ea intr-un parc, la umbra. Nu te lasa pacalita de aerul lui sportiv si jovial. A citit la viata lui mai mult decat crezi. Ii plac stiinta, filosofia si dreptul juridic. Iar in sinea lui ii doreste sa devina un erudit.

Pentru cadou: Poti sa incerci si cu niste carti mai serioase decat ai fi tentata sa-i iei la prima vedere. E mai putin superficial si mai intelectual decat lasa sa se vada.

Capricorn  – Munca, nu distractie

A  studiat mult, pentru ca e foarte ambitios si vrea sa fie apreciat in profesia lui. E un client fidel al bibliotecilor, insa nu e un loc potrivit sa il abordezi, fiindca e foarte concentrat si-o sa te ignore. Ce citeste? De obicei chestii serioase, nu ii place sa-si pierda timpul cu fleacuri.  Pentru cadou: Poate ar fi bine sa-i faci cadou altceva decat carti. Are el destule. De ce nu-l scoti mai degraba in oras, la un film?

Varsator – Viitorul e pe internet

Ce carti? N-ai aflat ca s-a inventat internetul? Nu la biblioteca dai de el, ci mai repede intr-un internet cafe. Vrea sa ajunga la informatie repede si in cel mai modern mod posibil. Ii plac SF-urile si cartile de stiinta, mai ales stiinte de frontiera. E fascinat de genii si inventii. Pentru cadou: Orice carte cu subiectele de mai sus, preferabil in format electronic. Altfel, risca sa se prafuiasca pe un raft.

Pesti  – Emotii pe hartie

Ori nu da pe la biblioteca cu anii, ori il uita Dumnezeu pe-acolo. Si-ar dori sa-si ia o pauza de cativa ani de la serviciu ca sa citeasca. Orice! Literarura, ocultism, religie, filosofie. Mai putin stiinta si tehnica. Apreciaza la un text mai mult emotiile pe care i le trezeste decat informatia in sine. Pentru cadou: Cumpara-i ceva gen Paulo Coelho sau nuvelele lui Eliade. Daca nu, carti de psihologie, filosofie sau parapsihologie. Si i-ai dat de lucru!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
  1. Paul spune:

    Yep, usor si repede, numai ca nu-mi pierd entuziasmul atat de repede big grin

  2. Torden spune:

    No sh*t!
    … iti place SF-ul big grin. Nice big grin

  3. Poison spune:

    Jesus, se potriveste maxim! Sunt gemeni btw big grin

  4. zdwub spune:

    rolling on the floor))) mult mult prea adevarat „Ce carti? N-ai aflat ca s-a inventat internetul?” aici zici ca m’ai citat pe mine nu altarolling on the floor

  5. Diana spune:

    Faza cu șoarece de bibliotecă mi se cam potrivește. Mai ales că prin tinerețile mele cred că devoram biblioteci fără să mă opresc din citit (ce-aș mai vrea să am atât timp la dispoziție).

    Acum… nah… ca bun profesionist tehnic, sunt cu documentarea și cercetarea în domeniu, cu o revistă științifică… trebuie să nu ne prindă nepregătiți inovațiile astea.

    Acuma computerul mi-e meserie, mi-a plăcut întotdeauna să știu anatomie și psihologie măcar ca să nu fiu în ceață cu funcționarea propriului meu organism, dar zău că la motoare nu m-am băgat la viața mea; îi programez microcontrolerele de bord, dar țineți-mă departe de motoare!!! Târziu în viață mi-am dat seama că dacă aș fi urmat bioinginerie ceva… da… ceva la limita dintre programare, inginerie și medicină… bine, într-un fel se leagă un pic ceea ce fac acum, dar mă gândesc la chestiile „mari”, gen bionică sau bionanotehnologie.

    La bibliotecă n-am mers de secole. Adică din liceu.

    Accept cu drag cadouri cărți, dar musai cu dedicație sau sechestrez musafirii până la noi ordine.

    • addicted spune:

      Asta spuneam si eu.. ce-as vrea sa mai am timp sa citesc cum citeam in liceu. La cate articole citesc in engleza zilnic, la sfarsitu zilei numai chef sa mai citesc ceva nu am.

  6. vienela spune:

    Pentru cadou imi puteti aduce pana si etichetele de pe borcane, citesc orice. laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *