” Anasonul este o plantă anuală aromatică, erbaceee, putând atinge o înălțime de 60 – 80 cm. Perioada de înflorire este iunie – septembrie. Frunzele sunt puține și rare. Florile mici și albe sunt produse în umbele dense. Fructele sunt mici și verzui, și pot fi culese de la sfârșitul lui august până la sfârșitul lui septembrie. ” – Wikipedia.
Anasonul este o planta cu proprietati miraculoase! Excelent pentru calmarea nervilor, pentu digestie si, pentru uz extern, foarte bun antiseptic! Clar nu trebuie sa ne lipseasca din case.
Am auzit numai cuvinte frumoase despre anason si despre ceaiul de anason dar sincer nu-mi amintesc sa-l fi incercat
Ia sa-l incercam intr-o zi.
Nici eu nu m-am ciocnit vreodată de anason
Poate si tu te-ai ciocnit dar nu stii.
E pe lista de condimente preferate de Craciun. Sunt foarte bune prajiturelele cu anason.
Deci trebuie incercate, da? Recomanzi.
Stiati ca în reteta originala a micilor de la Carul cu bere se punea si anason (anais)?
Lol, nu stiam, inseamna ca fara sa stiu am servit anason. Merci de info!