Gustoase, dar periculoase!

 Dupa cum va spuneam in articolul “ Slabim dar slabim sigur si sanatos ” de mai bine de un an incerc sa ma feresc de tot ceea ce inseamna prajeala. Reusesc sa fac asta in majoritatea timpului dar nu o voi face pe eroina si voi spune ca nu mai mananc DELOC ba am sa recunosc faptul ca o data la o luna/doua mananc si cativa cartofi prajiti si/ori ceva pane! Pe ici colea e normal dar zilnic este deja…. nesanatos.


Am incercat sa il “educ” in felul acesta si pe prietenul meu pentru ca stiu pe pielea mea cat sunt de periculoase prajelile consumate zilnic. De acolo ( + un “strop” de stres ) m-am ales cu un frumos ulcer de care am scapat doar lasandu-ma de prajeli si tinand regim strict o perioada de un an.

La barbati insa este si mai periculos consumul prajelilor pentru ca alimentele preparate la temperaturi inalte , chiar si gratarul daca e facut cu ulei, consumate regulat, ar putea creste riscul de cancer de prostata.  Practic, barbatii care servesc prajeli mai mult de o data pe saptamana sunt cei expusi acestui risc.

Da, fripturile, cartofii, snitelele, piftele etc.sunt absolut gustoase prajite insa extrem de periculoase asa ca aveti grija, consumati-le moderat daca vreti sa aveti o viata lunga si sanatoasa!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
  1. Minnie says:

    Eu am asa un soi de cuptor cu halogen (stupid, dar nu stiu sa-ti explic altfel) si în ala “parajim” toate alea….. NU e cupltor cu microunde!

    • addicted says:

      Am inteles, NU e ceva cu microunde! laughing Stiu de care cuptor vorbesti, din ala i-am luat si mamei prietenului meu ca ii este si mai usor sa isi faca doar pentru ea ceva si isi prepara totul sanatos sau MAI sanatos.
      Eu totul fac la cuptor, de la legume la cartofi in diferite combinatii. In casa la noi nu se prajeste! laughing

  2. Andera Y says:

    Cim bine zice una din legile lui Murphy: tot ce-i bun in viata este ori ilegal, ori imoral ori ingrasa. laughing
    Am inceput si eu sa renunt la prajeli dese. Nu pot sa ma abtin intotdeauna si am o cale lunga pana sa ajung sa mananc asa cum trebuie, dar macar am facut primul pas. happy

    • addicted says:

      Daca nu ai o boala ce iti interzice consumul de prajeli nu e musai sa te abtii de la ele! Din cand in cand e ok sa servesti, nu sa aduni pofte ca mai rau faci cand dai iama….
      Eu facusem ulcer, un an a fost strict regimul si nu doar de prajeli zic dar apoi am inceput sa le reintroduc in “meniu” insa extrem de rar pt.ca deja stomacul meu este sensibil si l-as duce iar spre ulcer.

  3. vienela says:

    Eu as vrea sa mananc prajeli, dar nu ma mai lasa ficatul. Spune ca i-au fost de ajuns anii in care l-am imbuibat de cartofi prajiti, carnati, chiftele si altele. Acum abia mai suporta carnea facuta in cuptor. In schimb, nu am nici o problema cand mananc peste prajit, in cantitati industriale. laughing

    • addicted says:

      Cred si eu ca ajunsese sa urle cum ajunsese si stomacul meu! laughing Zgaraia la un moment dat de “nervi”.
      Daca nu face urat ficatul tau la peste inseamna ca ceva mai agreeaza, nu profita totusi. laughing

  4. javra says:

    În ciuda avertismentelor, mănânc relativ des prăjeli de tot felul.
    Numai când mă gândesc la ele, simt că şi eu le sunt drag…

  5. Loryloo says:

    Of, cat inca locuiesc cu mama, slabe sanse sa renunt la ele laughing Incerc doar sa tin sub control situatia, cat se poate de rarut, dar inca nu e suficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.