La o ceasca de cafea

Acum cateva zile am dat pe Facebook de o discutie destul de interesanta referitor la faptul ca in cazul popularei cafele apa necesara producerii sale nu este apa europeana. S-ar spune ca este apa provenita din America Latina si Africa, unde este produsa cafeaua si unde rezervele de apa sunt de obicei reduse.

Unii producatori de cafea incep sa ia in serios problema deficitului de apa, asumandu-si angajamentul de a nu capta apa din regiuni cu stres hidric ridicat!? Unii incep sa nu mai consume cafea, altii sa purice site-urile producatorilor de cafea sau ambalajul cafelei pe care o consuma…

Eu… beau in continuare cafea fie ca e produsa in Africa, America Latina sau Italia pentru ca mi se pare o micuta aberatie. E frumoasa intentia, dar industria cafelei este mult prea mare pentru a fi amenintata de activisti ecologisti; e la fel ca si cu tigarile, de ce nu e interzis fumatul peste tot? Si pe langa asta, daca oamenii nu ar mai cumpara cafea din Africa s.a,  nu ar scadea economia tarii lor si nu cumva ar mai grav?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Minnie says:

    Of, of,of…. reclama sufletul comertului! Trebuie sa mai zica si ei ceva nu despre Africa si uite asa “ochii lumii” se mai îndreapta si acolo. Pacat însa ca amaratii tot amarati raman, cu sau fara cafea!

  2. Cris-Mary says:

    Ai dreptate, cred ca ar fi afectata economia mai mult decat ar reusi sa salveze apa..

  3. auzisem acum trei luni ca o ciuperca a afectat 40% din boabele de cafea din Brazilia si uite asa o sa se scumpeasca si cafeaua imediat dupa luna ianuarie. Cafeaua nu s-a scumpit, lumea tot o bea, iar stirea nu a avut niciun efect imediat: nu a creat nici panica si nici nu a avut puterea sa mobilizeze masele.

  4. Mary says:

    Ceva comercial de atras atentia atat imi pare. happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.