Reteta Ciorba de fasole in pita

Da, ma declar mare fana, mare iubitoare de ciorba de fasole si daca o servesc si in pita sunt in extaz! Uite tocmai de aia am incercat minunata reteta acasa, pentru a nu-mi mai misca dosul la restaurant special pentru asta. tongue Pentru persoanele interesate iata reteta:

Ingrediente:

Cca 500 g fasole boabe
400 g costita afumata sau kaizer
2 cepe
morcov
2-3 linguri ulei masline
1 cana suc de rosii
foaie de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel verde

2 ardei
o bucatica telina
busuioc uscat
sare

Pentru paine:
cca 500 g faina
200 ml apa calduta
un cub de drojdie
sare
2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt. Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc bine. Se scot painicile din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.

via

Daca totusi doriti sa o serviti in oras va recomand sa o faceti la Caru`cu Bere. Nu veti regreta, indiferent de ce alegeti sa gustati!

Mh? Am starnit cuiva pofta?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 24 Comments
  1. Pato Basil says:

    m-ai “cutremurat” la temelie cu asta laughing, mai vrei sa te pomenesc? Auzi tu fata gospodina stie sa faca si ciorba de fasole…norocul de el! hmmm

  2. Cris-Mary says:

    Oficial salivez.. si tot salivez..parca am uitat total ca tocmai am mancat un profiterol..deja parca simt (in gand) gustul de ciorbita si ceapa.. Salivez..

  3. Max Peter says:

    Cu ceapă! Neapărat cu ceapă! winking

  4. Anonim says:

    Imi place felul in care scrii unele articole dar sa aflu si ca gatesti…….. E prea mult sa stiu ca esti luata laughing((

  5. Laurica says:

    Am facut si eu dupa reteta ta si a iesit fenomenala! O consum cu fiecare ocazie in care o regasesc in meniu. Mananc chiar si dimineata inainte de cafea

Leave a Reply

Your email address will not be published.