Lauda donatiilor de Craciun

 Da, e vremea cand in fiecare sufletel se aprinde o luminita calda si plapanda ce ” indeamna ” oamenii sa fie mai buni si sa se gandeasca la aproapele sau. Da, e vremea ipocriziei crunte,a laudei donatiilor de Craciun, facute din… suflet.

De ce nu e lumea titirez in tot restul anului? De ce nu vad si vara zeci de poze cu, cadouri, evenimente caritabile, adunari pentru donatii etc. ? De ce DOAR acum? E atat de simplu sa faci asta ORICAND, in fiecare zi si fara a povesti. Sau daca nu te poti abtine…

Nu sufar de modestie, spun cu draga inima ca nu trebuie sa astept sa ninga afara pentru a dona haine, incaltari si/sau mancare bisericii si/sau celor nevoiasi sau animalelor. O fac in mod regulat si nu pomenesc despre asta pe Facebook, Twitter, blog etc., ori de cate ori o fac. E de ajuns un singur, simplu indemn si cine e dispus sa faca ceva, face. Nu trebuie postate sute de poze inainte de Craciun, poze ce te duc cu gandul la ipocrizie si lauda de: ” Ce om bun sunt, cate sacrificii fac pentru bietele suflete”.

In asentimentul meu sunt destule persoane si de regula e vorba de persoanele care TAC dar FAC si, ca si mine, nu inteleg de ce alti oameni merg dincolo de INDEMN si se indreapta spre lauda!? Fa si atat, indeamna si atat. Vorba aia ” Macar acum de Craciun sa… „.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Dan spune:

    Initial am crezut ca vorbesti serios dar apoi am simtit mirosul intepator de ironie. laughing Buna ironie pentru ca ai dreptate. Cunosc multi oameni care tac si fac si-s multi, si nu urla in gura mare.

    • addicted spune:

      Pura ironie, cine o prinde bine, cine nu… la fel de bine. happy
      N-ar fi nimic daca ar urla in gura mare o data, consideram ca este un indemn, dar cand se insista si se arata cate sacrificii se fac… deja ti-e scarba.

  2. Razvan spune:

    E hilara ipocrizia asta. Se caca pe ei(unii ca sa nu-mi sara altii in cap ca generalizez) tot anul si la sfarsitul lui sunt ca niste pocaiti ce isi spala pacatele……. PE FACEBOOK rolling on the floor) Eu nu donez ca nu am incredere, dau la rudele mele ce pot si cand am, fie vara fie iarna vorba aia.

    • addicted spune:

      Mi-am luat-o si eu in freza de la femeia de servici careia saptamanal ii dadeam cate ceva. Am gasit-o la coltul blocului(ori nu a gandit ori nu i-a pasat) vanzadu-mi adidasii. laughing
      La rude imi trimit de mult hainele si incaltarile, dar pe cele ce stiu ca nu le-as avea cui sa le dau, le pun langa ghena sau jos la scara.

  3. Eva spune:

    Iti vor sari companiile si asociatiile in cap. tongue Ele trebuie sa posteze pentru a vedea cei care au donat unde au ajung lucrurile dar nu cred ca la asta te refereai tu. Sunt de acord cu ce zici, se exagereaza si ai zis perfect ca se trece de la a indruma oamenii sa faca ceva, sa ia ca exemplu, la lauda ” uit ce fac eu nananana, uite cate am de impachetat (in timp ce injura printre dinti), uite cand ma trezesc eu ” sacrificii.

    • addicted spune:

      Cred ca lumea si-a dat seama ca nu la asta ma refeream. Inteleg companiile si asociatiile care trebuie sa arate incotro se duc donatiile si sunt necesare postarile. Eu ma refer la cei care „striga” prea des si care duc faptele bune spre o lauda tampa.

  4. Fairytale spune:

    Mai bine mai tarziu decat niciodata. Dar ai dreptate unii se falesc, pana la urma daca faci o fapta buna nu trebuie sa te stie decat cel de sus! Am nevoie si eu de un comentariu la aceasta postare, Ma poti ajuta ?Multumesc!http://367dezile.blogspot.ro/2014/12/cu-sau-fara-port-bebe.html

    • addicted spune:

      Replica cu ” e de ajuns sa stii doar tu si El ” nu se pupa cu lauda pe Facebook. laughing Sunt multi care nu stiu sa faca altceva decat sa se laude, pornind de la nimicuri la lucruri mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *