Sapunul bunicii, o poveste parfumata

  Oare cati dintre voi ati vazut cum se prepara sapunul pe vremea bunicii? Sau cati dintre voi  ati fost uimiti ca bunica isi face sapun acasa? Nu arata prea bine, nu avea nici mirosul prea imbietor, dar era de casa si sanatos. Era pur, fara conservanti si tot felul de agenti chimici. Nu erau foarte aspectoase si parfumate, dar bunicile noastre nu asta cautau. Vroiau niste sapunuri eficiente care sa le ajute la curatenie.

Acum avem sansa sa ne reintoarcem la produsele bunicilor, dar adaptate zilelor noastre. Sunt frumos impachetate,colorate,parfumate,iar o cutie cu sapunuri din astea i-ar fi fost pe plac si bunicii. Pe langa faptul ca arata bine, au culori care iti prind privirea si sunt prietenoase cu pielea.

Cu toti constientizam ca reintoarcerea la natura este benefica pentru sanatatea noastra si de aceea incercam sa ne axam pe cele naturale. Asta facem si cand vine vorba de sapun. Daca bunica ar vrea sa ne vanda azi niste produse de-ale ei, nimeni nu i-ar cumpara sapunul, asa neaspectuos si cu mirosul lui aparte. De aceea, specialistii l-au adaptat, si acum, creativitatea, arta pafumeriei, plantele aromatice, medicinale si condimentele se contopesc pentru a crea cele mai frumoase sapunuri.

Sapunurile bunicii au evoluat. O simfonie de culori si parfumuri, sapunurile naturale denota rafinamet, finete si lux. Sunt mai speciale deacat cele obisnuite. Sunt elegante si sofisticate. Bunica nu isi facea sapunul pentru a-si delecta pielea cu  arome si parfumuri alese. Sapunul ei nu era rafinat, nici elegant, dar era natural si simplu. Nu era imbogatit cu miresme si uleiuri.

Atunci cand bunica il facea, nu se gandea la efectele lui benefice asupra pielii. Nu il crea pentru a-i face pielea mai fina si catifelata, nu o interesa rafinamentul. Nu era o femeie sofisticata. Era o femeie simpla, care nu cauta in sapun finetea si delicatetea. Dar azi, noua ne place sa ne hidratam pielea, sa o rasfatam. Cautam sapunuri cu uleiuri care sa ne scalde pielea intr-o baie de arome.

Sapunul nu este doar o solutie de a ne curata pielea. E un rasfat pentru noi, pentru corpul nostru. Probabil bunica ar considera ridicola dorinta noastra de a descoperi sapunul care sa ne catifeleze pielea. Ea il folosea si pentru haine, nu doar pentru piele, deci nici vorba de catifelare. Imbogatite cu parfumuri si arome, uleiuri si condimente, bunica ar fi mandra de sapunul ei.

Ne place sa avem grija de noi, mai mult decat ii placea bunicii noastre. Pentru un moment de rasfat, vom alege un set de lumanari parfumate pentru atmosfera, o cutie de sapunuri pentru rafinament si muzica in fundal pentru relaxare. Suna bine, nu-i asa?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Anonim spune:

    De cate mi-ai amintit….
    Asa e nu-mi placea nici mie sapunul ” de casa „, nici mirosul, aspectul nimic. Cele chimicale insa…. laughing) Bine ca exista si variante atragatoare din toate punctele de vedere.Eu am o varianta de cafea big grin

  2. Ella spune:

    Imi strambam nasul la sapunul clasic patrat laughing)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *