Aveti grija de dantura voastra

Fara motiv, ma gandeam zilele trecute ce faceam acum un an pe vremea asta!? Nu mi-a fost greu sa-mi amintesc pentru ca nu a fost ceva ce as putea uita, ori de cate ori zambesc imi aduc aminte de noiembrie 2014.

Ce s-a intamplat atunci? A fost luna in care cele mai dese plimbari le-am facut la medicul stomatolog. Mergeam des si de fiecare data relaxata si zambitoare. Cred ca sunt printre putinii oameni care merg cu drag la stomatologie. Ce sa faci? Daca doctorul, si ma refer in general, isi face treaba cap-coada asa cum trebuie, te asigura si iti demonstreaza mai ales, ca esti pe maini bune, nu ai cum sa nu revii la cabinet relaxat.

Seman si cu tatal meu si nu-mi este teama mai de nimic, cu atat mai putin de doctori, si ma bucura faptul ca am mostenit asta de la el. Inainte de mine si-a facut el un implant dentar si mi-a povestit linistit prin ce a trecut si m-a asigurat ca nu-i nimic dureros si complicat.

Mie imi cedase o lucrare a dintilor frontali, facuta pe timpul facultatii. Evident ca in momentul in care s-a intamplat m-am dus de urgenta la stomatologie. Recunosc, am avut emotii si tremuram, si o data cu mine tremura si buzunarul, dar gandindu-ma la sanatatea mea tremuricul a disparut. Am fost consultata, mi s-a explicat pe larg ce se va intampla in urmatoarele saptamani si mi s-a facut o estimare.

Fiind vorba de dintii frontali mi s-a recomandat coroana zirconiu. Am cerut detalii si am aflat astfel ca zirconiul este un material puternic, estetic, biocompatibil si ca e cea mai noua tehnologie pentru restaurarea dintisorilor. Se pare ca este solutia preferata a pacientilor, si asta datorita aspectului asemanator cu cel al unui dinte natural si a rezistentei care ii asigura o durabilitate mai mare. Gandindu-ma la sanatatea mea si la faptul ca nu as vrea sa-mi ascund zambetul, am ales aceasta varianta si nu pot decat sa ma bucur. Nu regret alegerea facuta, am zambet de zirconiu si ma mandresc cu el!

Nu sunt medic stomatolog, nu as putea face tuturor aceeasi recomandare, singurul lucru pe care il pot face ar fi sa va trimit la medic. Stomatologii nu sunt bau-bau, tehnologia a avansat mult si interventiile nu sunt dureroase.

Aveti dragilor grija de dantura voastra, de sanatatea voastra, nu amanati vizitele la medici si nici nu va zgarciti cand vine vorba de ” investitiile ” facute in sanatate. Nu degeaba se spune ca ” Sanatatea e cea mai de pret avutie „.

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Anonim spune:

    Numai cat ma gandesc la stomatologi ca apuci groaza, stiu ca e gresit dar am avut niste experiente……………. sad

  2. Adda spune:

    Decat o durere lunga ce trece doar cu kilograme de pastile, mai bine una scurta. happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *