supa crema linte verde reteta

Retete usoare : Supa crema de linte verde

 Sa nu radeti(prea mult) de mine dar eu am descoperit supa crema de linte anul trecut prin vara. O prietena tot lauda supa crema de linte si ma tot incita sa o gust. Supele crema nu m-au dat niciodata gata, de exemplu, detest dupa crema de rosii, si putini inteleg de ce. Pe langa asta, nici nu mi-s omul pe care il convingi foarte usor sa incerce chestii noi, asa ca mi-a luat ceva timp pana sa aflu si gustul supei de linte. Dar si cand i l-am aflat…. credeti-ma ca doua saptamani, zilnic, numai supa crema de linte verde am mancat. Nu o faceam eu, o facea… Dristor! Deci Dristor, pentru mine, inseamna supa crema de linte, nu inseamna shaorma si alte bazaconii.

Recent m-am gandit sa o prepar si eu acasa, si iata reteta de supa crema de linte verde la care am apelat eu.

Ingrediente :

  • supa crema de linte – 200g
  • ceapa alba – 2 bucati
  • morcov – o bucata
  • usturoi – 3 catei
  • ardei gras rosu – o bucata
  • boia ardei rosu – o lingurita
  • pasta de tomate – o lingura
  • patrunjel uscat – o lingurita

Purcedem la treaba.

Am spalat foarte bine lintea si am pus-o peste noapte la inmuiat. A doua zi, am pus cam 2 litri de apa peste ea, am taiat marunt o ceapa si usturoiul si le-am lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute. In timpul asta am calit celelalte legume. Se adauga pasta de tomate cand se inmoaie putin legumele calite se amesteca si se mai lasa cam 2 minutele. Dupa ce lintea a fiert se adauga legumele calite peste si se mai lasa la fiert 15 minute. Dupa fierbere se adauga boia de ardei la supa si se amesteca.

Toata compozitia se da prin blender si se potriveste dupa gust cu sare si patrunjel.  Voi daca vreti o supa mai lichida adaugati apa clocotita pana ajunge la consistenta dorita. Si gata.

Eu o servesc calduta cu, crutoane ,masline si ardei iuti. Sa o incercati si voi, daca nu deja ati incercat-o! happy

photo: bucataras.ro


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Dana spune:

    Nici mie nu imi place aia de rosii desi iubesc rosiile dar imi place cea de ciuperci si linte ,nu fac acasa retele dar pe asta o incerc mc

  2. Adela spune:

    Doamne e de vis!!!!!!!!! Si daca pui si unt e de milioane

  3. Georgi spune:

    Bine venită această rețetă! Mă tot gândeam să introduc lintea în meniul fetiței mele. Cred că supa e ideală pentru a începe. winking

  4. coco spune:

    una din supele mele preferate!

  5. Candy Giachelli spune:

    Interesant articolul desi nu este prima data cand il citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *