Ceaiurile NU contin mai multa cofeina decat cafeaua!

Ceaiurile NU contin mai multa cofeina decat cafeaua!

 M-am saturat sa ma pun in gura cu persoanele ce-si bat cu pumnul in piept, crezand ca stiu TOTUL despre cafea si ceai. N-au pus gura niciodata pe o cafea facuta in starea ei pura care sa fie tare si aromata, ci le-au combinat cu lapte, frisca si alte bazaconii, si-mi spun ca e apa de ploaie… pe langa ceaiurile verzi si negre.

Am avut o perioada de vreo 2 ani in care am incercat Nspe mii de natii de ceaiuri, de la cele verzi, la cele albe, cu diferite combinatii, infuzate in diferite feluri, etc. . Chiar am habar SI despre ceaiuri. Prin urmare, le spun curiosilor ca da, ceaiul POATE contine diferite niveluri de cofeina, depinzand de tipul de ceai, stilul de preparare, diversitatea plantelor.

Ceaiul verde contine intre 5-20 miligrame de cofeina, ceaiul negru 45-60 miligrame, cel maroniu 35-45 miligrame, intr-o ceasca. O ceasca de cafea normala contine in jur de 125-185 miligrame de cofeina! Cofeina din ceaiuri se situeaza la o scara de 1/40, in schimb cafeaua e la o scara de ¼.

Deci da, aveti o opinie eronata despre cofeina din ceai si cafea! Reactiile organismului sunt diferite, de la om la om – looooogic, DAR, inainte de a face niste comparatii si inainte de a va da ” Tarzan „, luati de beti o cafea in adevaratul sens al cuvantului.

cafeaua si ceaiul cofeina

cofeina/cafeina din cafea si ceai


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
  1. Madalina spune:

    Bine punctat!

  2. Dan spune:

    Depinde mai mult de reactia corpului ca pe mine uneori cafeaua ma adorme si la fel si ceaiul, alteori sunt energic

  3. Addela spune:

    Ideea e ca, cantitatea e aceeasi, numarul de cofeina de la ceai nu va fi niciodata ca la cafea decat daca e mai mare cantitatea

  4. Cata spune:

    Asa, sa le flutur in fata ceistilor laughing)

  5. Cred ca termenul cheie este : cantitatea. Depinde foarte mult cat bea din fiecare. Daca sunt obisnuiti sa prepare ceaiul negru cu putina apa, multa planta…si lasat la infuzat 15 minute…o sa aiba destula teina.
    Ceaiul verde si negru se lasa la infuzat maxim 3 minute.
    Bun articolul si bine punctat! big grin

    • addicted spune:

      Cantitatea, calitatea, reactia organismului, varsta. Sunt multe, ideea e ca valoarea ramane aceeasi per ceasca, in functie de sortiment. Fara combinatii si bazaconii! laughing
      Ma bucur ca mi te-am vazut pe aici si ai mai lasat cateva chestioare utile. big grin Te puuup!

  6. […] si astazi cu un articol despre cafea, mai exact despre continutul de cofeina din cele mai consumate bauturi clasice si cafelele din McDonalds, Starbucks and so on […]

  7. Izabela spune:

    Am mai aflat ceva nou şi util pe ziua de azi. Mulţumesc happy

    Despre consumul propriu-zis, n-aveam mai nici o informaţie, dar din experienţă pot spune că o simplă cafea (adevărată) mă face să-mi doresc să fac ture de viteză pe pereţi laughing) de-asta nici nu consum aproape deloc.

    Pe când ceaiul negru, pe care îl beau adesea cu plăcere, nu-mi dă nici un fel de palpitaţii, agitaţii, dor de ducă sau altele asemenea.

    q.e.d. happy

    • addicted spune:

      Cu mare drag. Informatiile de genul m-au ajutat si pe mine sa-mi dau seama de multe chestii. Daca tie-ti place senzatia oferita de ceaiul negru, inseamna ca acesta ti se potriveste si nivelul de cofeina e de ajuns pentru corp`sorul tau. happy Mie mi se potriveste cea de ture de viteza pe perete, d-aia sunt coffee addict. laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *