coffee addict faina de cafea

A aparut faina din boabe de cafea

 Ultima atractie in materie de cafea este… faina din boabe de cafea, care se spune ca ar putea fi si mai buna pentru noi consumatorii.

Care este “secretul” fainii din boabele de cafea? Cantitatea mare de acid clorogenic, ce are cu puternice proprietati antioxidante, potrivit Daniel Perlman, inventatorului acidului clorogenic.

Acidul clorogenic, care se gaseste in boabele de cafea crude, impiedica aparitia mutatiilor celulare si incetineste procesul de imbatranire. Dar chiar si asa, sa fim nitel logici, cu siguranta o maaaare parte din nutrienti sunt distrusi in momentul in care boabele de cafea sunt prajite, pentru ca prajeala se face la temperaturi foarte ridicate.

Insa, mister Perlman s-a cum ar putea sa faca o faina grozava din boabele de cafea verde( care sunt partial prajite la temperaturi mici pentru scurta perioada de timp), astfel incat sa isi pastreze aproape tot acidul clorogenic. Astfel, Pearlman a obtinut patentul pentru faina din boabele de cafea in luna decembrie  a anului trecut si a anuntat ca mai multe companii au testat-o deja pentru diverse produse de patiserie.

Acest tip de faina contine 2,5% cofeina pe gram. Daca se pun 4 grame intr-o briosa, de exemplu, ar fi echivalentul unei cesti de cafea.  Gata! Nu mai beau doua cesti de cafea, si o ceasca acompaniata de o briosa cu faina de cafea! big grin

A bea este omenesc, a bea cafea este divin


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. anonim says:

    Foarte tare laughing

  2. Ellya says:

    Cooolll vreau si eu!!!

  3. dada says:

    Mi se pare ciudat asa laughing)

Leave a Reply

Your email address will not be published.