martisoare pentru barbati de 1 martie

De 1 martie se dau martisoare la barbati!?

 Pe plaiurile moldovenesti, de inainte de a fi eu, si tu, si altii, de 1 Martie se dau martisoare la barbati. Asta este unul din obiceiurile moldovenesti de primavara, de a se da martisoare barbatilor. Am venit in Bucuresti cu obiceiul asta si mi s-a ras in fata! Nu inteleg de ce li se pare unora atat de amuzant si deplasat acest ” obicei ” de a oferi (si) barbatilor martisoare? De ce nu ar primi si ei martisoare de 1 martie?

Eu in locul lor m-as ofusca rau. Femeia sa primeasca TOTUL daca se poate, barbatul… pe ici colea,cate ceva, ca deh, e cantitate neglijabila? Stupid!!! Si pentru ca mi se pare stupida gandirea, si obisnuita unora, iaca am sa ofer martisoare de 1 martie barbatilor! Sa se uite femeile la mine ca la masini straini, d-alea de le-ar placea sa le ia barbatul de acasa.

Daruiti martisoare cui vrei, de cate ori vreti! Sa aveti primavara insorita, si sa se vada asta pe meclutele voastre! 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Gerlinde spune:

    N-as schimba obiceiul asta pentru nimic in lume. Eu abia saptamana trecuta am aflat ca doar in Moldova se procedeaza asa laughing Nu stiu de ce am avut impresia ca peste tot e la fel, nici nu am dat importanta sincer. Mie mi s-a parut ceva normal, asa am fost crescuta, asa a fost si la scoala si acasa: de 1 martie ofeream martisoare fetelor si baietilor, iar de 8 martie le primeam de la baieti si ofeream mamei, matusii, invatatoarei, profesoarelor etc. N-as schimba nimic, indiferent in ce zona a tarii as fi.
    Sa ai o primavara frumoasa, insorita, plina de bucurii si fericire!

  2. Ellya spune:

    Si ei merita si toti! Primavara frumoasa.

  3. În anumite zone ale țării se dau și bărbații chiar le poartă. În București și bănuiesc că și în alte orașe, nu prea cred că se ține la această tradiție.
    Oricum, Martie este o lună frumoasă, un început, o reînnoire, o sărbătoare! Pentru mine, Martie reprezintă începutul de an, nu Ianuarie, din considerente de soare, cald și sărbătoare laughing

    • addicted spune:

      Din pacate multe traditii ce tin de tara noastra nu se mai tin. Multi trag de cele ce nu ne apartin… E trist!
      Si inteleg ce zici cand descrii Martie, cam la fel e si la mine, parca infloresc. laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *