jurnal de viitoare miresica nunta de familie sau de afacere

Jurnal de viitoare miresica – Nunta in familie sau nuntoi de afacere?

 Nu stiu cum se face ca in ultima perioada intalnesc numai viitoare miresici.Nu ma plang,imi place sa le aud planurile si visele,imi place sa le vad sclipirea din ochi si zambetul de pe buze,seamana atat de mult cu mine!

Constat cu bucurie ca moda nuntilor din ziua de astazi nu mai este cea de pe ” timpul bunicii „, in care toate se tineau dupa dorintele parintilor. Acum majoritatea viitorilor miri isi doresc o nunta A LOR, per total, de la numarul de invitati, la locatie. Nu mai joaca dupa cum le canta cei din jur, in special, parintii. Nu mai platesc ” polite ” si nu tin evidenta nuntilor la care au fost si a persoanelor ce sunt nevoite sa le joace la nunta. Daca primul instinct e sa se casatoreasca AZI sau in primul weekend, cu martori si familie, o fac si atat. Sunt multi cei care nu mai vad necesare acele nunti mari, acele petreceri pompoase de dupa cununii. Pentru ca da, nu tot ce este facut intr-un cadru restrans si simplu inseamna automat ca nu este si frumos si memorabil.

Atat in cazul celor de care vorbesc, cat si in cazul nostru, nunta e un prilej de bucurie, nu o afacere, nu o datorie a celor invitati, fata de noi sau de parinti. Unii insa uita ce reprezinta de fapt nunta, uita ca este un moment unic, al LOR, o zi plina de incarcatura, cand ei isi unesc destinele in fata lui Dumnezeu. Din pacate, pentru unii, nunta se rezuma la momentul de final, de numaratul banilor si a cadourilor. Problema lor totusi, daca asta isi doresc, si asta simt, asta fac. Cine sunt eu sa ii judec?

Noi nu tindem sa facem nunta dupa placul nimanui, decat al nostru! Nu va fi o nunta de etalare a fitelor, de stres, pregatiri intense si aglomeratie inutila, si nu pentru ca nu ar fi invitati sau bani.

Nunta noastra va fi restransa si intima, cu valori ce ne definesc pe noi: familie si discretie. Nu vor exista un „puhoi” de oameni, nici stres sau oboseala, ne va pasa doar de noi doi, de familie si cei mai buni prieteni, caci doar ei au privilegiul(da, il consider privilegiu)de a lua parte la cel mai important eveniment din viata noastra. Avem foarte multi prieteni, fosti colegi de liceu si facultate, si foarte multe cunostinte/rude, sa nu fiu inteleasa gresit, ar fi invitati cu nemiluita, insa doar cei care ne cunosc realmente, si ne-au influentat viata si relatia, ne vor fi aproape. Asta ne dorim, si cred ca cei care doar ne stiu(e diferenta de la a cunoaste si a sti pe cineva) si nu mai sunt activi sau prezenti in vietile noastre, pot intelege asta, fara a se simti lezati. happy

Cunosc destule persoane ce si-ar dori sa dea timpul inapoi si sa faca totul mult mai restrans, mai simplu si mai… al lor. Sunt persoane ce au investit mult in nuntile lor, timp, sentimente, nervi, stres, etc., si s-au trezit cu mai multe surprize neplacute decat placute. Bani pierduti, persoane ce nu si-au onorat prezenta, persoane ce au barfit evenimentul nemultumiti fiind, s.a.m.d. . Nu vrem regretul asta, nu vrem nici un regret!

Vrem elemente ce ne definesc pe noi, vrem simplitate si relaxare. Nu vreau traditii impuse sau nunta de afacere. De ce sa vreau nuntoi de afacere? Familia, si prietenii adevarati, nu numai ca iti daruiesc din suflet, dar iti vor pune mai mult decat cei veniti din obligatie, care de-abia isi acopera meniul. Unde e afacerea in treaba asta?

Un lucru este cert, pentru noi cel putin, nu exista un singur mod clar si corect de a te casatori. Ceea ce conteaza cel mai mult este ca fiecare sa faca alegerea cu care se simte cel mai confortabil si care corespunde personalitarilor lor. Parintii si-au facut nuntile, ca a fost dupa ei, sau dupa ai lor parinti, ii priveste pe ei. Deasemenea, pentru oamenii importanti din vietile viitorilor miri, nu ar trebui sa conteze locatia, numarul de invitati si aranjamentele. Ca si pentru miri, important ar trebui sa fie EVENIMENTUL in sine, semnificatia acestuia. Atat!

Pentru noi e clar, nu ne dorim decat sa simtim ca intradevar doua familii devin una! Deci da, nunta noastra va fi una strict de familie si foarte buni prieteni, si nu se va rezuma la momentul numararii banilor, ci a zambetelor noastre si a celor invitati.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Ella spune:

    Sincera sa fiu eu am fost incantata de nunta noastra dar recunosc faptul ca mi-as fi dorit sa nu fie atat de multa lume dar sotul si-a dorit mai mult si sa zicem ca trebuit sa il ascult si pe el desi se spune ca mireasa e in centrul atentiei si dorintele ei tongue Deci da ma numar printre miresele ce ar fi vrut sa fie lipsite de agitatie de stres de pupat pe toata lumea si sa fie mai relaxata sa stea de vorba cu oamenii pe care ii iubeste mai mult cu familia. Faceti dupa voi daca familiile va permit nu va ganditi ca trebuie facut ceva pt ca nu e nici o lege scrisa ca trebuie facut ceva.
    Casa de piatra!

    • addicted spune:

      trebuie sa ascultam si doleantele sotilor, nu? happy Important e ca ai fost incantata si ai ramas incantata. Noi ne vom bucura mana in mana mai relaxati de eveniment.
      Multumim de urari si sfaturi!

  2. Daniela spune:

    Eu ce sa mai zic? I-am rugat pe toti sa vina la cununia civila dimineata apoi dupa masa la cea religioasa si poze profesionale in doi si cu prietenii buni intr-un cadru decorat frumos. seara ne-am intalnit la un local inchiriat cu o saptamana inainte unde am avut muzica de fundal pe placul nostru, deci a fost foarte restrans. nu am avut pretentii la bani sau la cadouri si tot le-am primit. am vrut doar sa sarbatorim evenimentul sa facem amintiri prin poze si m-am simtit MIREASA si fara sa joc pe tocuri toata noaptea. a doua zi fiecare la casele lor noi in viata. laughing am plecat in 2 unde am vazut cu ochii si a fost perfect, relaxant frumos.
    faceti fratilor cum vreti nu sa va plangeti in pumni a doua zi ca ati pierdut bani in loc sa puneti deoparte pentru casa, copiii sau mai stiu eu ce? evenimentul conteaza.
    sa fiti fericiti si sa ramaneti la fel toata viata! Dana.

    • addicted spune:

      Scurt si la obiect, cum si trebuie sa fie. Nu de alta dar vorba parintilor ” Pentru multi invitati e o zi obisnuita, un eveniment bifat, pentru voi e o zi speciala. „. Si stiu ce zici cand spui ca te simti mireasa si intr-un cadru restrans si doar purtand discutii de suflet cu oamenii de suflet. Te pup, multam Danis de urari.

  3. Cata spune:

    Aia de zic sa trebuie sa faci nunta intr-un fel anume sunt batuti in cap, nu trebuie sa ai pe nu stiu cine sa iti cante, nu trebuie sa se fure mireasa,sa ai turta deasupra capului, sa vina fanfara acasa, nu trebuie sa faceti nimic din ce nu simtiti, chiar de va permite buzunarul sa le faceti pe toate. cunosc cupluri de bogatani care s-au limitat doar la prieteni fffffffff apropiati si familie fara marea Delia sa le cante, fara tam tam si sudoare.

    • addicted spune:

      Exact. Si noi ne-am permite multe dar nu ne dorim asta, nu simtim asta, ar fi ipocrizie sa invit pe cine nu mi-ar dori sau rude indepartate, doar pentru ca TREBUIE si asa se face. Gresit! Va fi o mana de oameni cu care ne vom simti mai mult decat bine.

  4. Anna spune:

    Mare mica nunta sa fie voi sa va iubiti unii cauta o viata pe cineva si nu gasesc si nu au parte nici macar de planuriel astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *