femei platite sa renunte la fumat

Tara care plateste femeile insarcinate daca renunta la fumat

 Cum indeamna spitalele din Franta femeile insarcintate sa renunte la fumat? Stimulandu-le financiar pentru ca Franta este tara unde femeile insarcinate primesc vouchere in valoare de 20 de euro si au sansa sa primeasca mai mult de atat, pana la 300 de euro, daca renunta definitiv la fumat.

Acest proiect, sustinut de populatie, face parte dintr-un studiu menit sa arate ce impact are motivatia financiara asupra oamenilor. Cred ca e la mintea cocosului ca pentru o suma de bani multi renunta la vicii, si nu numai.  

La studiu participa femeile cu varsta de peste 18 ani care se afla in cel mult 4 luni de sarcina si care obisnuiesc sa fumeze mai mult de cinci tigari pe zi, si nu gasesc motivatia pentru a se lasa. Ma intreb, copilul pe care il poarta nu ar trebui sa fie CEA MAI mare motivatie? Se pare ca nu.

Pe timpul studiului utilizarea oricarui tip de tigara se pare ca este interzis iar participantele semneaza ca sunt de acord sa fie testate frecvent pentru ca medicii sa fie siguri ca respecta aceasta regula a fumatului.

Poate sunt persoane ce nu stiau, dar fumatul în tipul sarcinii poate reduce cantitatea de oxigen care i se transmite copilului si creste considerabil riscul de nastere prematura sau/si de aparitie a subponderabilitatii nou-nascutului!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Dan spune:

    Lenea cand urmeaza sa fie platita? straight face

  2. Ella spune:

    Si zici ca Romania e dusa? Nu nu……………..

  3. Cata spune:

    Doamne straight face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *