dentist bun

Un dentist bun trebuie sa-ti fie si un prieten bun

 Intr-un articol anterior, tot legat de vizitele la medic, va vorbeam despre faptul ca un stomatolog nu e de ajuns sa aiba titulatura de „stomatolog bun„, ci si de prieten bun.

Relatia dintre pacient-doctor, in orice domeniu, trebuie sa fie una de prietenie, caci altfel iti apropii pacientii daca le raspunzi cu amabilitate, chiar si celor mai absurde intrebari. Pe langa asta, un client fericit iti poate aduce alti 100 de clienti.

Pe mine aceasta prietenie m-a facut sa privesc cu alti ochi medicii, si am sa-i fiu vesnic recunoscatoare omului pe care chiar realmente il consider dentist bun, si credeti-ma nu e bun doar ca titulatura. Pe langa faptul ca ma facea sa vin relaxata si cu voie buna la cabinet si-mi dadea mereu incredere in mine si sfaturi utile, mi-a oferit si un zambet sclipitor, aproape ca de diamante, caci mi-a incoronat zambetul cu, coroana zirconiu.

Mie, cea careia ii era jena sa zambeasca, vorba aceea, ” cu toti dintii „. Sa stiti ca e lucru mare sa-ti poti exprima veselia printr-un zambet larg si nu timid, stanjenit, etc. . Am fost mereu complexata de acest lucru si faptul ca nu-mi mai ascund dintisorii  de restul lumii inseamna enorm pentru mine.

Nu aveam mare idee despre zirconiu, ca si material folosit in stomatologie, nu stiam cat de rezistent este, cat de folosit este etc. . Lucrurile acestea tot de la medicul stomatolog le-am aflat, fara a-l pistona, pentru ca mi-a oferit natural toate detaliile inainte de a incepe procedura.

In termenii nostri, zirconiul este acea pietricica, ce imita diamantul. Zirconiul este foarte rar, si greu fuzibil, adica rezista la temperaturi ridicate. Coroana de zirconiu arata practic ca un dinte artificial ce inlocuieste coroana dintelui natural deci estetic se considera a fi ideal caci cei carora le zambesti nici macar nu isi vor da seama ca nu sunt dintii tai naturali.

Totusi, inainte de a face cunostinta cu zirconiul, am aflat ca trebuie sa-mi faci un implant dentar. Practic, dintisorii, coroana de zirconiu, este „aranjata” pe structuri de sprijin, adica pe implanturi. Procedura a fost lipsita total de durere caci anestezia face acea minune ce inlatura orice durere iar starea de dupa aceasta interventie este asemanatoare extractiilor. Apare acel disconfort moderat dupa 2-5 ore si poate dura pana la 48 de ore. Repet, este doar un disconfort, nicidecum durere. Deci nu aveti nici un motiv sa va panicati si sa fugiti de aceasta interventie, daca vi se recomanda.

E pacat sa nu zambesti natural, e pacat sa-ti reprimi ceea ce simti, si mai ales, e pacat sa stai cu probleme dentare intreaga viata cand acestea pot fi rezolvate cu ajutorul unui profesionist. Dintii netratati duc la alte boli interne,si poate nu stiati,dar bacteriile slabesc inima si duc la aparitia unor boli precum endocardita sau miocardita. Deasemenea, si pancreasul va fi afectat, daca nu acorzi atentie problemor dentare. Astfel ca, decat sa tratati mai multe probleme, mai bine mergeti la medicul stomatolog o data la 6 luni si curatati-va dintii cu ata dentara caci astfel veti reduce riscul aparitiei parodontozei cu 70%.

A smile is always in style!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Cata spune:

    Poate asa trec si eu peste fobie!!! Sunt barbat dar mi-e groaza numai cat aud freza….

  2. Ana-Maria spune:

    Foarte bun articolul, sunt total de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *