Banii schimba omul!?

Banii pot fi coaja multor lucruri, dar în nici un caz miezul acestora. Ei aduc mâncare, dar nu şi pofta; medicamente nu şi sănatate; cunostinţe, nu şi prieteni; servitori, dar nu loialitate; zile de bucurie, nu şi linişte şi fericire.

Imi place sa cred ca banii NU schimba omul, ca-i iubitor de lucruri simple dar simbolice, ca se multumeste cu putinul pe care unii il au de oferit, dar il ofera cu toata dragostea. Si ramane asa, indiferent de puterea financiara!

Si mai ales, imi place sa cred ca importanta unui om nu este echivalenta cu valoarea lucrurilor pe care i le oferi!

Stiu ca banul are doua fete, una constructiva si una distructiva, iar noi oamenii alegem puterea banului si o folosim dupa bunul plac.

Ce mi-a displacut, si durut in acelasi timp, a fost sa observ cum un om drag se lasa schimbat de ban. Mi s-a intampla de multe ori, din pacate. Ceea ce inainte ii aducea atata fericire, si ma refer aici strict la cadouri marunte dar daruite cu dragoste enorma, nu-l mai multumeau si isi punea pret in prisma valorii obiectului primit. E trist…

Un om iti poate oferi cel mai ieftin lucru cu cea mai sincera si puternica dragoste… Iar un altul, poate pastra doar simple aparente, oferindu-ti cel mai scump lucru. Si nici macar nu ti-l ofera cu drag, si poate simte si ca-si cheltuie banii… degeaba.

Banii AR TREBUI sa fie un mijloc prin care dorintele personale ,si ale celor din jur, prind viata. Da, ne cumparam bunuri, distractii si placeri, dar niciodata oameni de valoare, sanatate, iubire, fericire, si mai ales, LOIALITATE!

Ramai bun, altruist, recunoscator si sincer, indiferent de cat sus ajungi!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Natalia spune:

    Atat de mult ca abia TE mai recunoaste. happy Am exemple reale si dureroase , de oameni ce erau caracterizati de modestitate si ajunsi undeva a inceput sa ii caracterizeze lauda si superioritatea!

    • addicted spune:

      Stiu ce zici, foarte bine. happy Nu am sa inteleg asta niciodata, si cred ca nici de ar curge milioanele de euro nu as putea, caci si situatia noastra s-a schimbat si suntem aceeasi.

  2. Catalin spune:

    cred ca ne schimba pe toti diferenta e ca pe unii ii schimba in bine si pe altii in rau. cei care se schimba in rau incep sa se laude exagerat sa accepte doar cadouri scumpe, sa uite valoarea lucrurilor simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *