Pisici hipoalergenice

Pisici pentru persoanele alergice – Pisici hipoalergenice

 Daca as fi o persoana alergica la animalute,in speta – la pisici, cred ca aceasta ar fi SINGURUL motiv pentru care efectiv as da bani pe o rasa de pisici.

Pentru persoanele alergice care isi doresc un companion se pare ca, din fericire, exista pisici hipoalergenice. TOTUSI, ar trebui sa tina cont de faptul ca NU exista rasa care sa nu produca deloc alergeni. Pisicile hipoalergenice, sunt cele care produc mai putini alegeni decat pisicile obisnuite.

De ce facem alergie la pisici?

De vina este proteina Fel D 1 prezenta in saliva pisicii care este responsabila de declansarea alergeniei la cei predispusi la aceasta afectiune. Unele rase de pisici produc o cantitate mai mica decat altele, astfel fiind considerate pisici hipoalergenice.

Totusi, productia alergenilor poate  fi influentata si de alti factori, cum ar fi:

– pisoii nesterilizati; acestia produc o cantitate mai mare decat cei sterilizati;
– pisicile cu blana de culoare inchisa. Acestea au tendinta de a produce mai multi alergeni decat pisicile cu blana deschisa la culoare;
– masculii produc mai multe secretii decat femele care pot cauza alergii;
– puii de pisica au o productie mai redusa decat adultii.

Daca ar fi sa tragem o concluzie, conform celor spuse mai sus, ar inseamna ca o pisica de culoare deschisa ar putea fi o optiune mai buna pentru persoanele cu alergie la pisici!?

Acum revenind la rasele de pisici hipoalergenice, pisici potrivite pentru persoanele alergice. Acestea ar fi:

Rasa Javaneza

Pisicile din aceasta rasa au un singur strat de blana si, datorita lipsei subparului, se reduc sansele de a contacta alergeni.

Rasa orientala cu par scurt

Rasa Balineza

Aceasta rasa, desi are par lung, si vin in contradictoriu cu ce scrie mai sus, se pare ca este una din rasele care produc cele mai mici cantitati de alergeni fata de alte rase de pisici.

Rasa orientala cu par scurt

Si aceasta rasa este una de pisici hipoalergenice, insa, daca vrei sa iti cumperi una, nu ar trebui sa renunti la periatul zilnic, pentru mentinerea nivelului de scuame la minimum.

Cu siguranta v-ati gandit si la rasele Siberiana sau Sfinx, cele din urma fiind lipsite complet de par. Chiar daca pisicile din rasa Sfinx nu au blana, acest lucru nu inseamna ca nu au nevoie de toaletare si atentie. Ele necesita imbaieri foarte dese si curatarea urechilor!

Deasemenea, ar mai fi si rasele de pisici  Cornish si Devon Rex. Ambele rase de pisici naparlesc foarte putin, ceea ce reprezinta un lucru bun si important pentru o persoana care sufera de alergii.

Dincolo de rasele de pisici hipoalergenice, eu va zic in felul urmator, mai bine sa se ocupe altcineva de toaletarea pisici. Studiile arata clar faptul ca ca se pot indeparta cu succes pana la 85 % din alergeni prin toaletarea pisicii de 2-3 ori pe saptamana. De asemenea, si perierea frecventa reduce cantitatea de par si de scuame din casa!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *