Uleiul de Kukui, ce trateaza si cum il folosesti

Uleiul de Kukui, ati auzit de el? Banuiesc ca putini dintre voi au auzit de uleiul de kukui, caci, cele mai populare uleiuri folosite pentru tratarea si imbunatatirea aspectului pielii sunt uleiul de argan si migdale. De ele am auzit cel mai des si nu le contest nicidecum beneficiile. Mai exista insa si alte uleiuri care incep sa castige teren pe aceasta piata a fito-dermatocosmeticelor, printre acestea numarandu-se si uleiul de kukui.

La ce este bun uleiul de Kukui, ce trateaza si cum il folosesti

Uleiul de kukui este incredibil de benefic in tratarea pielii uscate, regleaza secretia de sebum, amelioreaza ridurile si lupta cu succes impotriva acnee si a imbatranirii pielii. Fiind un ulei non-gras, este util in special pentru tenul mixt sau gras, pielea deteriorata sau afectata de psoriazis si de eczeme. Deasemenea, penetreaza fibra capilara si o hraneste, deci uleiul de kukui poate fi folosit si pentru mastile de par.

Eu l-am descoperit recent, datorita site-ului oleya.ro ( recomand site-ul, cu draga inima si sinceritate! ), si de atunci il folosesc zilnic pe piele, in zonele cu probleme. Pot sa spun sincer ca uleiul de Kukui a redus porii dilatati, si inflamatiile pielii. Minuni a facut si cu pielea crapata din zona nasului si a gurii. Nu pot inca sa spun ceva cu privire la ameliorarea ridurilor, urmeaza sa imi dau cu parerea ceva mai tarziu.

Cum fololosesti uleiul de kukui?

Cu acest ulei puteti prepara pentru ten creme si lotiuni, inlocuindu-le astfel pe cele din comert, care de cele mai multe ori mai mult rau fac decat bine. Folositi o baza de crema si il amestecati cu alte uleriuri vegetale sau esentiale, precum cel de avocado si de catina.

Daca sunteti adeptii mastilor pentru ten, cum sunt si eu, aflati ca este foarte eficient si in mastile anti-acneice, folosit impreuna cu argila verde si alte uleiuri: jojoba, tamaie…

Deasemenea, dupa cum va spuneam mai sus, uleiul de kukui este bun si pentru par, fiind destul de eficient in reducerea sebumului de la nivelul scalpului, facand reale minuni pentru parul gras, caci ii confera volum, il descalceste si ii confera aspect matasos. Introduceti-l in samponul de par sau masca.

Sper ca aceste informatii despre uleiul de kukui v-au fost de folos si-l veti introduce, in functie de nevoie, in rutina zilnica.

Atentie! Fiind un ulei moderat oxidativ, ar fi de preferat sa il pastrati la o temperatura de sub 19°C, ferit de umezeala si lumina. Eu il pastrez la frigider.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
  1. Natalia says:

    Ce bine ca scrii despre ei si ca il incerci. Eu imi sterg fata cu el, ca atare, simplu, cu o discheta, seara inainte de culcare si dimineata ma trezesc cu un ten luminos si frumos. Daca il amesteci si cu cel de catina,e grozav, eu asa mi-am facut crema de fata. big grin

  2. Adda says:

    ai sa vezi in timp ca are efect si asupra ridurilor si a pielii rigide, ii reda elasticitate dar trebuie sa il folosesti zilnic. eu mai folosesc si apa de lavanda imi fac un tonic cu amandoua happy

  3. Ana says:

    De incercat ,multumesc

  4. Emmi says:

    Trebuie sa fac si eu rost de un “cucui ” d-asta laughing

  5. […] cum v-am spus si mai sus, il folosesc in 3 feluri si face minuni pentru tenul meu, la un loc cu uleiul de kukui si bergamota. Pe site-ul sufletului meu Oleya.ro, gasiti toate aceste produse, plus sfaturi utile […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.