rutina oamenilor de succes

Rutina de dimineata. Rutina oamenilor de succes

Waking up early is a success habit that nearly all leaders follow.

Asta se spune, si chiar si eu cred asta. Oricum, eu sunt un om matinal, iubesc diminetile cu trezitul ce vine firesc, fara urme de oboseala, frustrare si nervi.

Chiar sunt intrebata destul de des cum reusesc sa fiu atat de matinala, si vesela in acelasi timp, si sa-mi si incep treburile dis de dimineata cu asa energie si productivitate. Asta mi-s, asa functionez, si da, din punctul meu de vedere, si practic dovedit :

” Cine se scoala de dimineata, departe ajunge 

Rutina oamenilor de succes este trezitul dimineata. Asta spun cercetatorii, nu eu, dar cred ca poti fi de succes si daca dimineata ta incepe la 10 am sau 12 pm. Depinde ce faci intre timp, daca astepti ca succesul sa curga de sus, sau iti pui mintea si ambitia la bataie. 

Pentru mine „cheia succesului” a fost ,si este ( pe langa multa munca ), trezitul dis de dimineata. Si in facultate obisnuiam sa fiu asa si preferam sa-mi ating obiectivele de la primele ore, apoi… ii priveam pe ceilalti colegi panicandu-se ca nu termina proiectele la timp. Preferam de N ori sa am cursuri de dimineata, de la 8, decat de la 12-13.

Ziua e mai lunga (doooh!?) daca faci ochi de la 5-6-7, iar primele ore pentru mine sunt strict dedicate muncii pentru ca atunci sunt supe- extra-mega productiva, iar apoi imi vad si de restul proiectelor si sarcinilor, si mai ales, de mine. Asa am timp de iesiri in timpul zilei, de „frecat duda” pe drumuri si/sau pe retetele de socializare. Ca tot se intreaba curiosii! happy

Fara un program al zilei nu functionez. Astfel ca, in fiecare dimineata cafeaua am cafeaua deja pregatita cu o seara inainte, doar pornesc aragazul sa se „coasa”. Da, sunt perfectionista si multe lucruri le pregatesc cu o zi inainte, chiar si postarile de pe retelele de socializare le programez, inclusiv pe Instagram. Sa stiu ca exista continuitate si mereu este ceva acolo.

Trebuie sa stiu cu o zi inainte ce am de facut in urmatoarea zi, de dimineata si pana seara, pentru ca asa functionez eu. Ca sa ma abat de la „drum” trebuie sa intervina ceva super important, ce nu poate fi amanat, in rest… ma tin de programul meu si prioritatile mele. Prietenii stiu ca atunci cand schimb locul, cand plecam acasa sau pe alte meleaguri, imi pregatesc sarcinile cu zile inainte, sa stiu ca mi-am facut treburile importante si ca pot profita in tihna de tot. Chiar daca si in locul respectiv pot munci cu lejeritate, nu am linistea aia daca nu-mi am sarcinile programate. Nu las niciodata nimic de izbeliste, si nici de azi pe maine! Din nou, asa functionez.

Incearc sa fiu cat de realista pot cu privire la eficienta mea, si desi imi place sa fac N lucruri deodata si ma pricep la multitasking, nu imi aglomerez totusi zilele cu o lista lunga de sarcini, care ar putea fi imposibil de finalizat. Dealungul timpului am invatat si m-am educat astfel incat sa fiu maxim de productiva si eficienta.

” Cheia succesului meu ” – trezitul de dimineata, o lista bine definita a sarcinilor, programarea lor, muuuulta munca si mult suflet. Zi de zi, ma asigur ca utilizez fiecare minut pentru ceea ce MERITA si astfel realizez ce mi-am propus!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Natalia spune:

    Cu siguranta vorba aia nu e degeaba iar eu te invidiez, nu pot sa fiu matinala si sa-mi indeplinesc asa sarcinile. ma trezesc mai tarziu si sunt si imprastiata si automat nu sunt atat de eficienta, recunosc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *