cuburi de gheata dulci cu gelatina

Cuburi de gheata dulci, cu vin si gelatina

Pentru ca vara-i deja torida si apelam la diferite feluri de a ne racori, cautam zilele trecute o idee inedita de cuburi de gheata dulci, si asa am ajuns la cuburile facute din gelatina. M-am gandit sa si impartasesc cu voi ” reteta “, caci sunt sigura ca va va incanta. Voi trece direct la ingrediente si felul cum se fac.

Ingrediente cuburi de gheata dulci, din gelatina si fructe. 12-24 portii

  • o cana de vin rosa
  • 40 grame gelatina
  • jumatate de cana zahar ( noi folosim in casa doar Green Sugar )
  • Zmeura, afine, capsuni, ce doriti.

Forma de cuburi de gheata – evident.

Modul de prepare este foarte simplu iar rezultatul este unul… inedit, se pupa perfect cu bauturile acidulate.

Incalziti vinul, fie la cuptorul cu microunde in jur de 1 minut, fie la aragaz, la foc mic, pana cand devine fierbinte. Se adauga gelatina si zaharul si se amesteca incet cu telul, pana se dizolva. Lasati nitel sa se raceasca si turnati amestecul in forma de cuburi si adaugati fructele sau diferite seminte ( nuci, caju, etc ).

Puneti-le in congelator cam o ora. Et voila, aveti si clip-ul video de unde m-am inspirat pentru aceste cuburi de gheata cu gelatina.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Ella says:

    Ce interesante sunt, ca un jeleu laughing Cred ca celor mici le-ar placea cel mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.