plante in dormitor

Cum scapi de insomnie cu ajutorul plantelor

 Se stie ca este bine sa avem plante in casa,  sunt recunoscute pentru puterea lor de a purifica aerul, ajuta la oxigenarea creierului dar si la reducerea nivelului de stres, griji si ajuta chiar si probleme de tulburari emotionale precum depresia sau anxietatea. Cele din urma duc, evident, la insomnii…

Cum scapi de insomnie cu ajutorul plantelor

Iata care sunt cele mai bune plante pentru dormitor si cum te ajuta ele sa scapi de insomnie si starile anxioase.

Iasomia

Aceasta planta exotica are un efect linistitor asupra corpului si mintii. S-a demonstrat intr-un studiu pentru ca reduce nivelurile de anxietate, conducand la o mai buna calitate a somnului.

Nu numai asta, dar cercetatorii sugereaza faptul ca efectele pozitive ale unui astfel de somn de inalta calitate ne face sa ne bucuram de vigilenta sporita si productivitate in timpul zilei.

Sansevieria – limba soacrei

Planta sansevieria elibereaza mai mult oxigen pe timpul noptii decat pe timpul noptii,de aceea este recunoscuta ca fiind foarte eficienta pentru imbunatatirea aerului din camera, ceea ce ne ajuta sa dormim mai bine.

Lavanda

Lavanda este recunoscuta de sute de ani pentru efectele sale impotriva anxietatii si stresului, daca o aveti in casa, este perfect. Daca nu, sa o luati, caci ofera o atmosfera relaxanta in spatiul in care dormiti.

Lavanda este de altfel si preferata mea, folosesc chiar si uleuri naturale de lavanda, pe care le adaug si in cremele de fata sau apele micelare. Eu achitionez uleiul de lavanda si apa de lavanda de pe site-ul Oleya.ro, un prieten drag deja, de foarte mult timp. Mai nou, acolo gasiti si niste difuzoare cu ultrasunete pentru aromaterapie ( recomandat pentru îndepărtarea mirosurilor neplacute de țigară, praf, pentru întărirea imunității, eliminarea stresului,  dar și pentru persoanele cu alergii, astm sau alte probleme respiratorii. Poate fi utilizat pentru umidificarea aerului din cameră și redă sunete relaxante de clipocit de apă ), deci sunt excelente pentru birou si dormitor. Ma perind si eu de cateva saptamani pe langa unul. big grin

Iedera

Iedera este una din acele plante ideale pentru apartament, este rezistenta, usor de intretinut, absorbe toxinele din aer si oxigeneaza creierul. Asta insemananc ca imbunatateste calitatea si calitatea aerului respirabil. Deasemenea, iedera previne aparitia mucegaiului cu pana la 94%.

iedera planta

Aloe Vera

Pentru cine nu stia, planta de Aloe Vera, pe timpul noptii, produce foarte mult oxigen prin frunzele sale mari si suculente, si ne ajuta astfel sa dormim mai bine si mai mult.

sursa naturallivingideas.com

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. trenda spune:

    Trebuie sa imi cumpar si eu o Iedera si Sansevieria… poate scap de insomnie happy !

    Multumesc pentru share! happy

  2. Ana. spune:

    multumesc si eu pentru share , si mentionarea site-ului naturist, caut de ceva vreme baze de creme si sampoane, sa le fac eu happy si as vrea si eu pt birou un vaporizator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *