conversatii cu dumnezeu dragostea

Hrana pentru suflet. Fragmente Conversatii cu Dumnezeu – Dragostea si relatiile

De-a lungul tuturor coridoarelor experienţei umane s-a auzit ecoul acestui Adevăr: Dragostea este raspunsul. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu altii, vindeca.

Dar voi nu ati ascultat. Vezi frumusetea acolo unde doresti să o vezi. Vezi uratenia acolo unde ti-e frica sa vezi frumusetea.

Adevărul este neîndurător. Asta-i problema cu el. Nu te lasă în pace, se furişează spre tine din toate părţile, arătându-ţi adevărata faţă a lu­crurilor şi aceasta te poate deranja.

Grijile sunt cea mai rea formă de activitate mentală din câte există, alături de ură, care este profund autodistructivă. Grijile nu-şi au rostul. Reprezintă o energie mentală irosită.

Oportunitatile si nu obligatiile reprezinta piatra de temelie a credintei, baza intregii gandiri spirituale. Atat timp cat vezi lucrurile invers, pierzi esenta! Relatia cu tot ce este in jur, a fost creata ca un instrument perfect in activitatea sufletului. Din acest motiv toate relatiile umane sunt taram sacru. De aceea, fiecare relatie personala este sfanta.

Casatoria este o taina sacra, dar nu din cauza obligatiilor sacre pe care le implica, ci, mai degraba, datorita oportunitatilor unice pe care o reprezinta. Sa nu faceti niciodata, in cadrul unei relatii, ceva din obligatie! Orice faceti, sa fie datorita oportunitatii minunate pe care v-o ofera aceasta relatie.

Relatiile de lunga durata ofera oportunitati remarcabile pentru a creste impreuna, a se dezvolta impreuna, a exprima impreuna si a se desavarsi impreuna – aceasta fiind recompensa pe care o primesti.

E foarte romantic sa spui ca, din clipa in care a intrat cineva special in viata ta, te simti desavarsit. Totusi, scopul unei relatii nu este de a avea o alta persoana care sa te desavarseasca, ci de a avea pe cineva cu care sa impartasesti desavarsirea ta.

Uneori, cel mai bun mod de a iubi pe cineva si cel mai mare ajutor pe care i-l poti da este de a-l lasa in pace sau de a-i da puterea de a se ajuta singur.

Frica ne înfăşoară corpurile în haine. Dragostea ne permite să stăm goi. Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce a­vem. Frica îmbrăţişează averi, dragostea îmbrăţişează pe cel iubit. Frica ţine strâns, dragostea dă drumul. Frica înveninează, dragostea mângâie. Frica atacă, dragostea iartă.

Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Natalia spune:

    Imi place cartea deja si inca nu o am. big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *