A trai o viata echilibrata

A trai o viata echilibrata nu se rezuma doar la ce ingurgiteaza gura, ci si inima, care mai si oboseste, care-si mai pierde intelegerea si rabdarea, in mod firesc, dar greu de inteles de multi. Pacat pentru ei… Dar asta e realitatea, la care vor ajunge si ei in timp.

O data ce intelegi cat rau iti pot face dramele altora, si cate duci in spate din ce nu iti apartine, pui stop, dai un pas in spate, si trasezi o linie. Nu este deloc usor si te doare, caci stii ca oamenii se vor leza, nu vor intelege mot-a-mot pentru ca nu-s ca tine, si mai ales, pentru ca esti un om prea bun si esti obisnuit altfel, AI OBISNUIT pe cei din jur altfel. Sa te sacrifici pe tine pentru ei, sa nu le spui ” nu ” si, mai ales, ” nu mai pot „.

Asta consider acum ca e una din cele mai grave greseli, sa-i ” inveti ” pe cei din jur cu-n singur tu, cu un singur fel de a fi; sa asculti ce ti se spune si ce ti se repeta all over again, fara sa spui „ stai, e de ajuns! ” pentru ca nu stii sa spui asta; sa ridici moralul cand al tau e la pamant, sa fii drepti in fata celor care au nevoie de tine, pentru ca „ asta simti si asa trebuie „. Nu, nu asa trebuie.

Este unul in viata asta, si SINGURA datorie pe care o ai fata de cei din jurul tau este sa fii om. Nu cal la caruta cuiva, decat la a ta! Omul nu-i de piatra, omul devine obosit de ceea ce duce pentru el, sa mai duca si pentru altii? Omul are nevoie sa mai fie si incarcat, nu doar consumat. Si cum se incarca omul? Ascultand SI lucruri frumoase, pozitive. Caci asta este echilibrul si realitatea, sa existe si frumos si urat, si optimism si pesimism, NU o axare doar spre una sau spre alta. Acum, evident, excludem oamenii anxiosi si depresivi, care merg doar spre o extrema si care trebuie intelesi si trebuie sa apeleze la ajutor profesionist.

2017 a fost anul care m-a trezit la realitatea ” Less is more! „, din toate punctele de vedere. Este anul cand am incetat, in mod involuntar, culmea, sa mai pun intrebari atat de multe, atat de des. Asta nu inseamna nepasare! Inseamna ca iau mai mult din ce mi se spune si nu mai sap eu pentru a sti mai mult/e. Ce nu stii nu te poate rani!

2017 a fost anul in care multi vor spune ca m-am schimbat fata de ei, si nu in bine, dar doar pentru c-am pus limite SANATOASE psihicului meu. Nu pot manageria ce inteleg si ce simt cei din jurul meu, le pot explica schimbarea dar intelegerea ramane in mana lor. „Datoria” mea consider ca mi-am facut-o.

Imi urmez un curs firesc al vietii, echilibrat dar axat mai mult pe mine/noi, asa cum trebuia sa fie si pana acum.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Ioana Ciont spune:

    Nici eu nu prea pun întrebări, și nu că nu-mi pasă, dar vorba ta: uneori e mai bine să știi cât mai puțin. Bine, când vine vorba despre familie și apropiați e altă treabă, dar în rest, de ce să ne roadă grijile pentru alții? De multe ori chiar fără rost, pentru că oricum majoritatea își rezolvă singuri problemele existențiale. Iar dacă are nevoie de ajutor îl va cere, nu?

    • addicted spune:

      Asa e, ne „freaca” grija prea mult si prea crunt, si nu intr-un mod rau. happy
      Eu totusi vorbesc chiar si de cei f.apropiati, familie, prieteni, cel putin in cazul meu, pe cei din familie i-am obisnuit ca fiind un fel de Maica Teresa, fara exagerare si modestie. Omu`mereu optimism, care tranforma orice-i pesimist in optimism, pentru oricine, omu`care avea mereu o vorba, un sfat, o mana. Omu`care asculta tot, se facea titirez si incearca sa rezolve tot, chiar si cand nu era necesar (asta e greseala mea, asumata! ), care n-a zis niciodata „nu” si s-a dat peste cap; care n-a zis ” nu mi-e bine bine, nu le pot duce si pe ale voastre „, etc. Si m-am incarcat negativ grav in ultimii ani si m-am si imbolnavit, fizic. laughing
      Si cand am decis sa zic ” no more, nu mai pot. „, am avut parte de… anumite reactii si nu de o buna intelegere. Dar m-am detasat si de asta, si m-am axat mai mult pe ale mele, pe ce traiesc eu si cum mi le duc eu, si din partea lor au venit din ce in ce mai putine, le manageriaza mai mult singuri. Desi stiu ca se abtin grav sa-mi spuna TOT, e mai bine.. pt mine. happy Nu mai intreb nici eu prea multe, caci sunt ca o sugativa energetica, care des incarca dar e rar incarcata de altii. happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *