ceai rooibos

O bautura cu proprietati extraordinare si beneficii multiple pentru organism

Probabil te intrebi despre ce bautura minune recent aparuta ar putea fi vorba. Ei bine, nu e vorba nici mai mult nici mai putin decat de vestitul ceai Rooibos pe care atat de multi il consuma. Se pare ca beneficiile deosebite ale acestuia nu inceteaza sa ii surprinda pe consumatori. Este o planta parte a familiei de leguminoase si este recomandata dintr-o multime de motive. Aceasta defineste printr-un tufis rosu, ale carui frunze sunt precum niste ace verzi ce devin rosii atunci cand sunt recoltate si uscate.

De ce sa consumi ceai rosu Rooibos?

Planta Rooibos infloreste, dar roadele sale sunt asemanatoare cu fasolea, prezentandu-se deci sub forma unor pastai cu boabe. Consuma ceai din aceasta categorie cei care nu tolereaza cofeina, pentru ca planta cu are nici un fel de astfel de continut. De asemenea, il aleg cei care nu doresc un ceai excitant, fiind cunoscut si pentru acest fapt.

Bautura poate fi consumata fara griji la orice ora, avand in vedere ca nu are deloc cofeina. De stiut si ca aceasta are un continut mult mai scazut de tanine, fata de ceaiul negriu. Se remarca mai ales prin continutul deosebit de antioxidanti, precum si pentru proprietatile antispasmotice, antialergenice si antiinflamatoare pe care le prezinta.

De preferat este sa se evite consumul de ceai rosu Rooibos de catre cei care sufera de afectiuni sau boli ca astmul, colicii, durerile de cap, insomnii, febra fanului sau pancreatite.

In schimb, este inalt recomandat pentru ca ajuta la calmarea insemnata a durerilor pe care le cauzeaza refluxul intestinal, este un calmant si relaxant extraordinar, ajuta in lupta contra radicalilor liberi, previne cancerul prin flavonoidele continute, reduce senzatiile de greata. De asemenea, este indicat acest sortiment de ceai pentru cazurile de cistita sau pentru persoanele care au prostata inflamata, a celor care se confrunta deseori cu constipatia.

Si cei care doresc sa isi intareasca sistemul imunitar pot consuma ceai rosu Rooibos, alaturi de persoanele ce sufera de iritatii ale pielii, eczeme, acnee etc.

Se pare ca ceaiul de acest tip si-a dovedit eficienta si in ceea ce priveste imbunatatirea circulatiei, normalizand in acelasi timp si tensiunea arteriala, aducand astfel un plus de sanatate inimii.

Sunt si persoane care il consuma pentru ca ar face pielea mai frumoasa, pentru ca ar oferi stralucire parului si ar mentine oasele sanatoase.

Bautura are un continut bogat de acid alfa hidroxid si de minerale, reprezentand alternativa excelenta de calciu pentru acele persoane care prezinta intoleranta alimentara.

Un aliat puternic impotriva Alzheimer-ului si Parkinson-ului

Tot mai des intrebuintat este catre cei ce sunt predispusi afectiunilor mai sus mentionate. Bautura obtinuta din Rooibos nu are calorii si prezinta un continut bogat de minerale, dar si diversi nutrienti necesari organismului, ca zincul, calciul, cuprul, fierul, magneziul. Spre deosebire de alte sortimente de ceaiuri, acesta nu are continut de acid oxalic, substanta responsabila cu provocarea aparitiei pietrelor la rinichi.

De asemenea, copiii pot consuma fara probleme licoarea, intrucat aceasta nu contine cofeina, dupa cum am mai mentionat. Ai posibilitatea sa consumi ceai rosu atat intern, cat si extern, pentru a prepara diverse feluri de mancare.

Mai ales femeile insarcinate ar trebui sa il consume pentru ca le ajuta sa absoarba eficient fierul si alti nutrienti importanti.

Recomand achizitionarea de ceai rosu Rooibos din cadrul paginii livadacuceai.ro. Este un portal ce ofera o varietate de ceaiuri, dar si sortimente vaste de cafea de calitate, la preturi accesibile.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Ioana Ciont spune:

    Excelentă descriere! Oare ce gust are, l-ai încercat?

    • addicted spune:

      Da, da, si il recomand. Obisnuiam sa-l beau des acum cativa ani, cand pasiunea pentru ceaiuri era ca cea pentru cafea. laughing Aveam colectii intregi de diferite ceaiuri si accesorii pentru preparare. Ceaiul rooibos iti confera si o stare de liniste si calmitate, daca il bei seara. big grin

  2. Natalia spune:

    Este recunoscut ca fiind relaxant. Este bun daca il indulceti bine big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *