Apometre de apartament clasa C. De ce ne sunt recomandate?

Cum arata un apometru de apartament si care este importanta apometrelor de apartament cred ca le cunoastem fiecare, nu sunt o noutate. Putini insa stiu ca acestea nu se supun Legii metrologiei deoarece sunt considerate repartitoare de costuri.

Sunt foarte multi consumatori care se plang nu doar de pierderi la caldura,dar si la apa. Unele pierderi se datoreaza si calitatii apometrelor, tocmai de aceea, pentru mentinerea unei evidente cat mai corecte a consumului sunt recomandate modelele de apometre clasa C. Sunt de cea mai buna calitate, sunt cele mai folosite, tocmai pentru afisarea consumurilor reale, fara pierderi. Deasemenea, daca aveti spatiu restrans in casa, sunt ideale caci pot fi amplasate atat orizontal cat si vertical.

Atunci cand faceti montarea luati in calcul si mediul in care va fi montat apometrul, caci apometrele pot fi special pentru spatii umede pentru evitarea formarii condensului pe cadranul de citire, dar si pentru spatii uscate, cu cadran uscat.

apometre clasa c

Apometrele de clasa C sunt prevazute cu protectie anti-magnetica, anti-inghet si capac de protectie ultra rezistent. Acestea vin si cu certificat de garantie, set de racorduri si buletinul de metrologie. Daca doriti sa va achizitionati singuri apometrele de apartament de acest model, o puteti face din aproape orice magazin, doar ca nu aveti voie sa vi le montati singuri. Legea ne obliga ca montarea tuturor tipurilor de apometre de apartament sa se faca numai prin firme autorizate ANRSC, cei care se gandesc sa si le monteze singuri, trebuie sa stie ca isi pun legea in cap…

Sa fiti atenti la montare si sa stiti ca dupa montare este obligatoriu ca apometrele sa fie sigilate caci lipsa sigiliului se considera furt! Acestea se sigileaza in ideea confirmarii faptului ca montajul apometrelor s-a efectuat corect, de o firma autorizata si ca acestea cu verificarea metrologica realizata. Primiti deasemenea si dovada scrisa a acestei operatiuni printr-un proces verbal de sigilare. Procesul verbal de sigilare include seriile apometrelor si indexul la care acestea au fost sigilate. Este bine sa il aveti iar daca observati ca sigiliul este rupt este obligatoriu sa contactati firma de montare pentru o noua sigilare. Este recomandat nu doar sa sigilam apometrul ci sa si efectuam o verificare metrologica, astfel incat sa avem siguranta ca nu ve plati mai mult decat consumi.

Durata de viata a apometrelor de apartament este intre 4-5 ani, depinzand desigur de impuritatile si depunerile existente in apa, durata de utilizare, etc. Pentru linistea fiecaruia, este bine ca dupa aceasta perioada sa se faca o verificare. Verificarea se face cu certificatul metrologic, care are rolul de a certifica montajul cat mai coresc si relateaza daca este in stare buna de functionare. Daca doriti sa prelungiti autorizatia metrologica este necesara verificarea apometrelor de o firma autorizata!

Nu isi doreste nimeni ca factura de la apa sa ne taie repiratia, asa c-ar trebui sa avem aparate de inregistrare a consumului de apa, caci ne pot ajuta sa reducem consumul zilnic astfel inca factura sa fie cat mai mica.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *