calatorului ii sta bine cu drumul

Calatorului ii sade bine cu drumul

Da, calatorului ii sade bine cu drumul iar noi nu facem nici o exceptie, bifand si anul trecut cateva destinatii. Doua tari diferite, doua orase pe care le-am mai vazut si doua pe care nu le-am mai vazut.

Si daca tot discutam despre calatorii, sa bifez si cateva „observatii”.

Imi “plac” oamenii care cu fermitate si siguranta imi spun ca X loc “nu este de vazut” si intreaba “ DE CE mergeti???”, majoritatea dintre ei, evident, doar auzind de acel loc… Gusturile difera crunt, chiar si in materie de traveling! Dar cand nu este nici urma de documentare, informare, nimic, mi se pare aiurea aceasta respingere instanta chiar si a simplei idei. Nu iti spune nimeni sa mergi unde merg, nici sa merg unde mergi, dar sa-mi privesti alegerile cu asa… aroganta, este cah.

Cand vine vorba de vizitat un oras, sfatul meu este sa nu va luati dupa X sau Y, convingeti-va singuri de frumusetea sau “uratenia”acelui loc. Sau, daca stiti sigur ca nu sunteti genul unui anumit climat, just dont go, dar nu contestati altora aceasta alegere!

Ma dau pe mine(noi) ca si exemplu intr-o situatie. Nu sunt omul locurilor exotice, le pot admira in poze, linistita, nu-mi starnesc nimic apele limpezi si plajele imense si goale pentru ca nu-mi starnesc in GENERAL nimic plajele si marea; nu ma incanta ideea de a-mi bate soarele in fata nici la noi in Romania, dapoi pe insule, unde si cand e umbra te prinde soarele!? Mister Sot iubeste marea DAR sa o priveasca putin, sa-i auda valurile, sa se relaxeze o ora and thats it. Nu-i cu plaja, nu-i cu lenevitul la mare sub umbrela, cu atat mai mult cand vine vorba de plecari si explorari.

Este clar pentru mine, gradele ce trec de 25 nu-mi plac! Plaja, marea, exoctismul nu-mi starnesc acelasi entuziasm pe care, de exemplu, i-l starneste celor mai bune prietene. Nu-s nici omul istoriei templelor DAR le admir frumusetea. Astfel ca, cu astfel de locatii, n-ai sanse sa ma faci invidioasa. In primul rand ca as putea oricand sa merg dar e vorba de pura alegere si, mai ales, pentru ca daca stiu ca nu-s genul de om, si nici al meu nu este, nu-mi vine sa consum timp si bani pentru a ma convinge 100% daca ne-ar placea.

Nu fortam ce nu ne atrage.

In acelasi timp, nu dau in cap cu „credintele” mele celor pe care astfel de locuri ii incanta. Asta e diferenta intre mine si cei care ridica spranceana cand le spun ce-mi place sa vad si revad. Eu ma abtin de la comentarii, ma bucur pentru bucuria lor de a experimenta si atat!

Nu este o regula ca ceea ce-mi place mie sa placa si altuia, si viceversa. Vorba sora’mii, orice oras are frumusetea lui, impresionanta sau nu.

Multe orase ale lumii, din Europa in special, sunt subestimate crunt. Orase precum… Bruxelles, despre care v-am si vorbit acum cateva luni AICI si pe care noi am fost sa-l revedem in Decembrie. In principal pentru targul de Craciun, care a fost peste asteptarile noastre, pentru Brugges si Ghent, orase de care am sa va vorbesc in alte articole, sper.

Si, apropo de asta, inca o chestie observata de mine. Oamenii care nu inteleg dorinta ta de a REVEDEA un oras, uneori chiar si in detrimentul oraselor pe care nu le-ai vazut inca. Un fel de something old VS something new.

Sunt persoane care prefera sa vada cat mai multe orase, si persoane care revin unde au mai fost, chiar si in acelasi an. De regula, pentru persoanelor din categoria a doua, ACEL oras le-a starnit CEVA ce-i face sa revina; sentimente placute, experiente inedite, entuziasm. Lucruri pe care vor sa le retraiasca.

In cazul nostru vorbim de Londra. Nici Berlin, nici Roma-Vatican, nici Bruxelles, nici San Francisco, nici Istanbul, n-au starnit in noi, ceea ce a starnit Londra. Din fericire, e inca o chestie pe care noi doi o avem in comun, pur si simplu Londra s-a lipit de noi, si anul trecut am mai mers o data, si deja planuim sa mai mergem si anul acesta in Decembrie. Oricand spunem DA pentru Londra, desi am vazut-o deja de 2 ori si am vizitat-o (aproape) cap coada. E orasul in care ne-am dori si sa locuim, asa scump si aglomerat cum pare, noi am duce o viata buna acolo si este inca in gandurile noastre.

Deci da, sunt unele orase ce-ti starnesc acelasi sentiment si entuziasm, ori de cate ori le vizitezi. Oricat de greu ar fi de inteles, uite ca se aplica in cazul nostru.

Mai sunt orase de vazut, si cu siguranta vor mai si altele care sa se prinda la fel de noi, INSA momentan Londra-i peste toate cele vazute de noi. Sa nu-mi spuneti ca voi nu aveti un top al oraselor preferate pentru ca nu va cred! laughing

Acestea fiind spuse, daca iti place sa calatoresti si sa revezi locuri, go for it, no matter what. Siiiii, inca astept sa-mi spuneti ce orase ale lumii preferati!?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Alexandru spune:

    pai nu ajungi nicaieri unde iti place daca te iei dupa altii laughing) mie nu imi intelege nimeni nebunia muntilor si am ajuns si in alpi. nu sunt cu orasele cu mari si vititat de muzee fiecare cu placerea lui cine incearca sa ma convinga de altceva decat ce mi plac este ignorat happy

  2. Natalia spune:

    Noi suntem cu marea, cu leneveala, suntem comozi si mersul pe jos prea mult nu merge cu felul nostru de a fi. laughing Voi sunteti la polul opus si ma bucur ca puteti sa umblati cu zilele. Eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa mergi in doi sau doar cu cine te mulezi in gusturile astea. Sa nu tragi dupa tine pe plaja un om care vrea doar sa viziteze si invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *