Cicoarea, o alternativa sanatoasa la cafea

 Obisnuiam sa-mi duc placerea de a bea cafea pana la nivelul de… dependenta. Sub trei cani pe zi nu ma vedeai savurand-o insa, pana intr-un punct. Astfel, am ajuns sa beau doar o cafea pe zi, dimineata.

Cicoarea, o alternativa sanatoasa la cafea

 Fata de cafeaua naturala, cea obisnuita, cafeaua din radacina de cicoare nu creeaza dependenta, ceea ce o face ideala pentru cei ca mine. De ce reprezinta o alternativa sanatoasa?  In primul rand pentru ca cicoarea contine vitamine si minerale, ceea ce aduce organismului un aport insemnat de nutrienti. Plus de asta:

mareste puterea de concentrare;
– indeparteaza oboseala;
– stimuleaza digestia;
– regleaza ciclul menstrual;
– combate constipatia;
– ajuta la detoxifierea organismului;
– scade colesterolul si glicemia.

Si ne mai ajuta intr-un fel, daca aveti un apetit crescut si doriti sa-l potoliti, beti zilnic 2-3 cani de cicoare intre mese. Infuzia de cicoaree scade considerabil pofta de mancare!

Deasemenea, radacina de cicoare este benefica si pentru cei care sufera de gastrite, hepatite, enterocolite, paraziti intestinali, hemoroizi, artrita, chiar si depresie, migrene, infectii urinare, reumatism, etc.

Revenind totusi la cafeaua de cicoare

Cum se face cafeaua de cicoare?

Radacina de cicoare se prejeste si ulterior se macina. Se prepara exact ca si cafeaua naturala iar daca un gust amarui se poate indulci cu miere sau zahar.

Aceasta alternativa sanatoasa la cafea invioreaza si mintea si psihicul. Nu aveti nimic de pierdut daca incercati!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Natalia says:

    Stiu de vestitul ceai de cicoare dar de cafea…. niet. big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.