culoarea anului 2018

Culoarea anului 2018. De ce este aleasa si ce inseamna?

 Cred ca deja ati aflat cu totii care este culoarea anului 2018. Banuiesc doar, caci eu abia ce am deschis tot ce inseamna stiri si bazaconii, stand departe de ele de pe 29 decembrie. Deci, abia am aflat!

De ce este aleasa in fiecare an ” Culoarea Anului ” si ce inseamna!?

 In 2017, Pantone – autoritatea internationala de culoare a ales „Greenery”, o nuanta racoritoare de verde, reprezentativa pentru „noile inceputuri” ca fiind culoarea anului 2017.

Culoarea Pantone a anului este aleasa ca o reflectare a ceea ce se asteapta în anul care vine. Este un „predictor” al tendintelor in design, dar si un bellwether cvasi-filozofic.

Ultra violet – culoarea anului 2018

Pentru 2018, Pantone a ales „Ultra Violet” si o nuanta maiestuoasa de purpuriu, menita sa reflecte originalitatea, ingeniozitatea si o imbratișare a contraculturismului. Eu nu pot decat sa ma bucur, caci este a doua culoare preferata, avand doi ani la randul culoarea mov in par, prima fiind albastru, pentru ca nu degeaba am avut de mica dormitorul albastru iar culoarea primei masini ale parintilor au ales-o dupa preferinta mea. big grin

ultra violet culoarea anului 2018

In explicatia ei asupra deciziei, vicepresedintele Pantone, Laurie Pressman, nu a abordat in mod specific politica, dar alegerea a fost influentata de starea actuala a constiinței sociale.

 Trăim în vremuri complexe, a declarat Pressman pentru The Associated Press. „Vedem frica de a merge mai departe și de modul în care oamenii reacționează la această teamă.

Ea a adaugat ca aceasta culoare are o calitate „mistica” si „spirituala” cu subtilitati de speranta, si da, de asta este nevoie, de multa speranta!

Inventive and imaginative, Ultra Violet lights the way to what is yet to come.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Ioana Ciont spune:

    O să fie un an interesant din punctul ăsta de vedere, aștept cu nerăbdare să văd cum va fi integrată această culoare în zonele de fashion, beauty și home design happy nu e chiar culoarea mea preferată, dar hai că merge laughing

  2. Ana. spune:

    Este perfect in sfarsit ma imbrac si eu in mov cu motiv laughing)

  3. Natalia spune:

    Mie-mi place big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *