Femeia în şah

Femeile cred intotdeauna ca trebuie sa aiba o autoritate mai mare, ca sunt mai grozave,mai speciale si ca trebuie sa li se permita mai multe lucruri decat barbatilor. Au dreptate. Nu e de mirare ca si sahul spune asta!Respectiv:

Singura piesa ce are dreptul sa mearga in ce directie si sens vrea ea cat de mult doreste (si bine-nteles cea mai de pret), este exprimata la genul feminin, anume,regina.

Regina reprezinta femeia din viata de zi cu zi.Comparati va rog regina cu regele si veti observa ca e imposibil, in mod evident cea dintai fiind mult mai buna.
Urmatoarea piesa ca valoare este tura, care, logic, este tot la feminin.

Din acelasi motiv. Nebunul si calul ar fi ultimele piese speciale in vreun fel, dintre care una este animal (deci nu se pune; la tura fiind vorba de altceva, ea putand fi mult mai usor inlocuita cu `turn`, cuvant mai des folosit, lucru ce nu a fost facut!`Iapa` este prea rar folosit:Majoritatea animalelor sunt utilizate in vorbire la masculin,asta pentru ca sunt…niste animale.) Cealalta este nebunul. Nebunii au drepturi speciale, pe care restul oamenilor nu le prea detin. Nu putem fi invidioase pe asa ceva, nu?

Si am ajuns in sfarsit la ultima (si DA, cea din urma)piesa,cea mai des intalnita, pionul.Este piesa cu cele mai putine drepturi si singurul lucru la care intr-adevar ajuta este pentru a recupera regina (in general), cand a juns la finalul tablei de sah, din capatul opus, asta dupa ce,cel mai probabil,o tura i-a facut locul necesar. Si apropo de asta, nu vreau sa va mai amintesc de rocada, care arata Clar faptul ca regele – respectiv barbatul – nu poate tine piept unui atac si trebuie inlocuit rapid!

Sper ca v-am convins de valoarea femeii, sau daca nu,macar sper ca ati invatat sa jucati sah!

via mail.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 18 Comments
 1. Diana says:

  Frumoasă analogie…

 2. nebunul says:

  dar jocul poate continua si fara regina happy

 3. Twenty says:

  D-aia cei mai buni sahisti de pe lume sunt barbatii laughing Va jucam prea bine hee hee..

 4. addicted says:

  @nebunul: Si mai poate fi si inlocuita tongue
  @Twenty: Desigur cum sa nu ,ne jucati pana ramaneti singuri sa ma lingeti ranile! laughing

 5. Twenty says:

  Keep dreaming.. laughing

 6. addicted says:

  @Twenty: Nici nu ai idee cate visez mai ales de cand iau pastile. laughing DAR in chestia asta nu visez! La primul vers cantat dansez dar la al 2 lea deja-si linge …… ranile singur! Crede-ma ,sunt destui care au ramas cu ele deschise so I-m soooo not dreaming. happy

 7. Twenty says:

  Depinde si la ce femeie in sah te gandesti.. Daca ne gandim la femeia pitzi.. aia merita numai p…e in gura sick#8220;

 8. addicted says:

  @Twenty: Ah eu faceam referire la femeile destepte sau cat de cat gen EU, nu la alea care se lasa dansate pentru bani sau alte chestii ..

 9. Twenty says:

  “razboiul” asta.. cu cine e mai presus, n-o sa se sfarseasca niciodata..rolling eyes

 10. addicted says:

  @Twenty: Ba se sfarseste cand se renunta la orgoliu! De fapt intr-o relatie nici nu trebuie sa existe razboiul asta daca ambii parteneri sunt cu capul pe umeri si-si dau seama ca nici unul nu e mai presus decat celalalt ..

 11. Twenty says:

  @addicted: Da tu in post despre ce te-ai referit ? General sau Relatia ta ?.. daca ai vreo jena sa spui aici.. transmite prin Delia hee hee

 12. addicted says:

  @Twenty: In general , in general iar Deliei n-am cum sa ii transmit pentru ca nu dau de ea nicicum. happy

 13. addicted says:

  @Twenty: De-ar fi okey dar nu e. happy

 14. Gisellemicle says:

  De acord, dar la urma urmei, toate piesele sunt destinate pentru a-l apara pe rege, nu?
  Nu cred ca ar trebui sa existe prejudecati in privinta “razboiului” dintre femei si barbati. Fiecare are rolul lui unic si important, la fel ca in sah. Si un pion cateodata poate contribui la un mat, iar daca nu-l ai… winking

 15. addicted says:

  @Gisellemicle: … se duce naibii totul! happy

 16. addicted says:

  @Gisellemicle: E nu cerc, toate se leaga intre ele! Fara unul nu-i celalalt si tot asa. happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.