Coji de ou – Stiati ca… ?

  Stiati ca ouale sunt printre putinele alimente ale caror “ambalaje” nu se pierd si pot fi refolosite? Nu v-a trecut prin cap sa folositi cojile de oua ca si ingrasamant sau pentru a indeparta petele de grasime, nu? Nici mie.

Inca un lucru interesant legat de cojile de ou e si faptul ca daca adaugi o coaja de ou in filtrul de cafea, aceasta nu va mai fi la fel de amara!? Truc perfect pentru cei care servesc la micul dejun un ou iar apoi servesc cafeaua…  Deasemenea, din cojile de oua se mai pot face si ghivevi. Da, ati citit bine, ghiveci in care puteti planta ierburi aromatice si nu numai! Pot fi si o surpriza grozava pentru copilasi, de Paste.

Cojile de oua pisate pot fi folosite si ca tratament cosmetic. ” Piseaza intr-un mojar coaja de la un ou si adauga un albus batut. Acest amestec este excelent pentru curatarea tenului. Aceleasi coji pisate de ou se pot lasa cateva zile sa se dizolve in otet de mere, iar solutia poate fi folosita pentru a trata iritatiile minore de pe piele. ”

Eh, ati folosit vreodata astfel cojile de oua?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
  1. Probiu says:

    Naaaa, niciodata!

  2. Lilly says:

    le-am folosit pisate cu zahar pudra pentru calciu big grin
    in rest nu happy

  3. vienela says:

    Mama mea ii facea lui Ionut, cand era mic, coji pisate amestecate cu miere, pentru un supliment de calciu.

  4. nICO says:

    Eu folosesc cojile ca ingrasamant dar si ca sursa de calciu pentru gainusele bunicii… pisate, bineinteles.
    happy

  5. Loryloo says:

    Pana recent nu le-am folosit deloc. Dupa ce le-am aflat intrebuintarile, am inceput sa le pun prin gradina, ca ingrasamant. O fi, n-o fi de folos, ramane de vazut happy

  6. ambalaje plastic says:

    ambalaje plastic…

    […]Coji de ou – Stiati ca… ? | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply to addicted Cancel reply

Your email address will not be published.