De cand suntem acasa, in Suceava, si de cand zabovesc in bucatarie cu mama lui A. am invatat o groaza de noi retete printre care si o reteta de pizza cu aluat de bere, o reteta culinara absolut delicioasa!!
Ingrediente blat
- 500g faina
- 300ml bere
- 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei masline
- sare si piper dupa gust sau placere;
Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam cam 5 minutele pana obtinem o coca elastica. Acoperim si lasam la cald/ dospit cam 1 ora. Intindem apoi aluatul in tava unsa cu putin ulei. Noi rulam aluatul pe un facalet si apoi il intindem in tava. Se intinde aluatul, se unge cu ketchup si se aseaza umplutura alcatuita ( dupa preferinte ) din:
- salam
- pastrama ( noi am pus de pui )
- masline
- ciuperci
- cascaval ( cubulete sau razuit, cum preferati )
- ketchup dulce
Cine doreste poate adauga si porumb dulce la conserva, rosii taiate feliuta s.a . Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min. Simplu si delicios!!
Mda…m-ai nenorocit!
Mai pregatesc o reteta, sa vezi si acolo ce te nenorocesc.
Daca ai sti cu cata teama m-am urcat astazi pe cantar cand am ajuns in Bucuresti…. Am descoperit cu fericire insa ca am slabit jumatate de kg, nu m-am ingrasat asa cum ma gandeam eu ( vreo 4 kg la cum am mancat ). E grav cand ai o mama careia i se pare ca mananci prea putin si-ti spune ” mai ia ca ai mancat putin, mai ia, mai ia ” si tu mai iei ca sa nu se simta aiurea.
)
Lucky me. Ai mei s-au retras la tara cu multi ani in urma si am ‘scapat’ de indemnurile lor. Si nici nu-ti repet gestul prea des (adica sa-i vizitez), pentru ca stiu ce urmeaza atunci cand ma aseaza la masa…


Offff…si eu care speram ca ai mai pus pe tine, ca si asa esti slaba rau.
Te rog eu, nu mai pregati nici o reteta, ca eu indes lapte+cereale si ma uit la poza ta cu jind…
Slaba rau? Hai ma bro nu glumi si tu.
Am colacei inca dar mi-s mandra cu ei, ii tin la loc de cinste. 
Privesti cu jind acum , te abtii si dai din vasle la lapte dar apoi cine se uita in oglinda multumit, a?
Deci te rooog! Colaceii aia invizibili de care vorbesti tu, sunt fix ceea ce trebuie.
Nu-i nimic sexy in a fi ‘scandura’ de slaba…
Cam atat ti-ar trebui…
Mda…de cand balotez lapte+radacina de gard, am ajuns de la 106 la 90, dar mai am de munca.
N-am lins nici o bere vara asta… Of Doamneeee!!!!
Nu vrei tu vreo 10 kile?
Nu sunt scandura si nici nu-mi doresc. Se vad colaceii stai calm ,am sa ii pozez intr-o zi in toata splendoarea lor.

Abia am scapat de 10 + , nu mai vreau, multam.
90 de la 106? BRAVO. Hai, cu drag si spor inainte catre o viata mai sanatoasa.
Atunci e clar. Vreau poze cu colaceiiiiii!!!!!
Si… ce bere ai folosit?
Si cat de mult conteaza alegerea, presupunand c-ai experimentat cu mai multe?
Mie-mi place Becks deci doar asta am folosit
Se simte gustul dar nu-ti imagina ca te si ametesti. 
vaaai arata intr-un mare fel !!!!!!!!!!
Si gustul fuse la fel.
O incerci?
Eu folosesc uneori apa minerala, dar data viitoare sigur incerc cu bere. Mi-ai oprit si mie o feliuta?
Nu dar mai pot face si iti ofer una intreaga
[…] trecute ca in timpul ce l-am petrecut la Sv.am gatit o groaza de-a delicatesuri iar dupa delicioasa pizza cu aluat de bere va prezint o reteta de paste penne cu sunca si […]
Am acea privire cu ochii mici de chinezoi, un fel de privire taioasa.. deci oficial imi ploua in gura ..cacada vadul Miresei e mic copil comparativ cu valul de apa din gura mea..
S-a inteles, nu e bai.
Iti propunem o deosebita colectie de retete culinare, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios!!…
[…]Culinar: Pizza cu aluat de bere | touchofadream.ro[…]…