Util: Tine cancerul la distanta

Pana nu de mult subestimam anumite alimente pe care nu le consumam , din nestiinta de cauza. Nu-mi trecea prin cap c-ar putea de exemplu sa tina cancerul la mare distanta strugurii rosii care au in compozitia lor acid elagic, un compus care incetineste cresterea tumorilor. De asemenea, strugurii sunt recomandati pentru profilaxia afectiunilor cardiovasculare, hepatice, dar si a aterosclerozei sistemice.

Nici de brocoli nu ma ating cum (inca) nu ma ating nici de spanac! De brocoli aflu ca are o substanta chimica ce se numeste: indole-3-carbinol, care previne cancerul mamar si ovarian. In plus, brocoli este eficient si impotriva cancerului rectal si a celui de colon, acesta continand sulforafan, un compus fitochimic ce induce producerea unor enzime care pot dezactiva radicalii liberi si agentii cancerigeni.

Un alt aliment minune pe care eu il consum aproape zilnic este usturoiul. O zi fara usturoi pentru mine e ca o zi fara apa! Nu va ganditi ca ies in lume lasand in urma un placut miros pentru ca imi umplu gura cu bombonele. Obiceiul acesta il am de mica si ma bucur ca mama m-a „fortat” sa-l consum zilnic.

Substantele active din usturoi alicina si sulfura de dialil sunt eliberate atunci cand se zdrobeste usturoiul si se pierd in procesul de gatire. Prin urmare, este recomandabil sa folosim usturoi crud ca sa ne condimentam mancarurile.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Ms Pink spune:

    Imi place treaba cu usturoiul, I can get used with that laughing iar spanacul nu-mi place decat proaspat, in salata. Fiert este yacks laughing

  2. Rolling Ideas spune:

    E de bine că eu mănânc toate cele 3 alimente destul de des.

  3. Anonim spune:

    Mai gasesti si lucruri utile pe aici pe bloguri happyBravo, multumesc

Dă-i un răspuns lui Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *