dragoste si libertate

Dragostea si libertatea

  Dragostea si libertatea sunt ambele nevoie esentiale. Pana acum, omenirea a trait intr-un mod atat de nebunesc, incat nu-ti poti satisface decat una dintre necesitati: poti sa fii liber, dar in acest caz trebuie sa renunti la ideea de a iubi…

Majoritatea oamenilor au decis in favoarea dragostei si au renuntat la ideea de libertate. Insa, apoi, oamenii ajung sa traiasca precum sclavii. Barbatul a redus femeia la calitatea de lucru, de marfa si bineinteles ca si femeia a facut acelasi lucru in propriul mod subtil: i-a bagat pe toti sotii sub papuci… Daca iubesti nu este in nici un caz necesar sa-ti distrugi libertatea. Pot sa existe laolalta; nu exista nici un antagonism intre ele.

Iubeste omul, insa lasa-i totala libertate. Iubeste omul, insa de la inceputul-inceputului lamureste faptul ca nu iti vinzi libertatea.

Osho

Libertate, nu puscarie! Daca va acaparati cu totul partenerul, si-l lipsiti de libertatea de care toti avem nevoie intr-o relatie, in timp, nu va cauta decat portite de evadare.

P.S : Prin libertate intr-o relatie nu ma refer la a-ti face SI alte relatii. laughing


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Natalia says:

    Perfect de acord. Nici mie nu imi place sa ma simt ingradita si sa renunt la tot ce imi placea sa fac, singura. Cum ar fi iesirile cu fetele, ca intre ele, la cumparaturi cu ele sau chiar singura. E nevoie de acel spatiu, cel putin asa cred ca este normal sa fie.

  2. […] Postasem o poza zilele trecute pe rețelele de socializare cu mine într-o ipostază care oglindește starea mea de câteva luni – cea de eliberare. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.