notiunea de prieten adevarat

Notiunea de PRIETEN

 Mai sa fie, cum se schimba lucrurile cand cresti…

Cand esti mic, ai o „tona” de… prieteni, ii ai chiar si-n liceu, si la facultate, poate nu aceeasi, dar tot prieteni ii numesti. E amuzant sa fii in preajma lor, cand grijile nu-s mari, cand distractia e in floare si doar mici ” crush-uri ” apar in cale.

Ii numesti prieteni fara sa stii ce inseamna cu adevarat PRIETEN. Notiunea de prieten se schimba cand te maturizezi, iar asta o poti face si la 30 de ani. Pentru mine de exemplu… nu mai este ce credeam ca e acum, nici acum 10 ani sau 2 ani.

Prieteni nu-s cei de joaca, nici la baute, nici de caterinca sau la „barfa”. Nici cei care azi sunt cu tine, iar maine te ignora.

Prieteni adevarati sunt cei care cresc cu tine-langa tine, cei care-ti stiu parcursul vietii, obstacolele si durerile; marile fericiri si batai ale inimii alerte. Cei carora le spui pasele proaste si care te lasa in acel moment sa respiri, caci INTELEG. Cei pe care II intelegi! E de ajuns sa-ti spuna ca au nevoie de respiro, si-i lasi; respira si revin sa-ti povesteasca, si intelegi. Nu-s cei care te lasa sa „intuiesti”, nici care fug cu saptamanile, fara a-ti spune de ce.

notiunea de prieten

Prieteni sunt cei care nu te menajeaza si-ti spun adevarul in fata, isi cauta si folosesc cuvintele potrivite pentru a-ti spune adevarul, astfel incat sa nu raneasca. Iti spun unde gresesti, cand/cat/daca ranesti, astfel incat sa stii ce sa repari. Nu te lasa in plop, sa se usuce problemele si sa „cada” de la sine. Nu se indeparteaza cand greselile (nestiute/neintentionate) ti-s multe, ci ti le spun.

Be clear to your friends when stuff really matters.

Prieteni sunt cei la care mergi prima data sa le spui ce ti se intampla, si stii sigur ca-s ACOLO, si nu doar cand e vorba de ei! Sunt cei de care te leaga strans o afectiune deosebita, bazata pe cele 3 elemente importante: incredere, devotament si stima.

Prieteni ti-s cei care inteleg termenul de RECIPROCITATE, si care, dincolo de felul lor de a fi, total diferit de a-l tau, se straduiesc sa schimbe ce dauneaza si sa ofere ce primesc. Cu naturalete, cu intelegere!

Prieteni iti sunt cei care in timp iti devin familie.

Eu am ramas cu 3 PRIETENI, si nu-s putini caci e tot ce am nevoie pentru ca viata sa-mi fie linistita si frumoasa. Restul s-au sortat, m-au sortat, intr-un mod firesc si natural. Poate nu tocmai placut, dar nu tot ce apare in viata ta este si menit sa ramana. Cand intelegi asta, dispar sentimentele de dezamagire, durere, frustrare, neintelegere, etc. .

In rest, ma mandresc cu persoane apropiate, cu amici, cu oameni cu, care rezonez din multe puncte de vedere si de care ma leaga sentimente placute dar atat. Restul inca sunt, dar sunt straini cu, care am amintiri placute la care acum zambesc cu drag, fara tristete sau dezamagire.

Da, e greu sa gasesti prieteni adevarati. Depinde care e notiunea ta de PRIETEN, si ce anume cauti la un prieten, si mai ales, daca voi insiva puteti fi un prieten bun!

Doar un sfat imi permit sa va dau, oferiti in masura in care primiti. Fiti corecti in implicare si in sentimente!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Ella spune:

    Total de acord, si sunt din ce in ce mai greu de gasit….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *