manneken pis costumat

Legendele Manneken Pis si Jeanneken Pis. Celebrii pisaciosi din Bruxelles

 Inca nu inteleg de ce oamenii cand merg sa viziteze orasul Bruxelles, roiesc in jurul statuii Manneken Pis. Practic, este o statuie a unui baietel care se pisa. Nu este o statuie impunatoare, care merita sa devina ATAT de celebra. Unde mai pui ca statuia este imbracata in diverse costumase de mai multe ori pe an. Exista sute de costumatii diferite. Suteeeeeee!!!

Statuia originala, insa poate fi vazuta doar la Maison du Roi, muzeul orasului Bruxelles, am vazut-o si noi, in trecere, atat in costumul lui Adam cat si costumata…

statuia originala Manneken pis

manneken pis costumat

Legendele Manneken Pis

Nu-i doar una, sa fim clari din prima, sunt mai multe legende ce stau in jurul acestei statuiete. Prima dintre ele dateaza din secolul al 14-lea,cand orasul Bruxelles era asediat iar inamicii au incercat sa arunce in aer zidurile orasului punand o bomba la baza lor. Insa, acestia au fost spionati de un baietel, care, dupa ce soldatii au plasat bomba si au plecat, a urinat pe fitil, astfel salvand orasul.

Duuuuu-te maaaaaaaaaaaa!

O alta legenda Manneken Pis il reprezinta pe fiul unui bogatan din Bruxelles care s-a ratacit intr-o zi prin oras. Taica-su disperat a organizat echipe de cautare a baiatului care au rascolit orasul. Intr-un final l-au gasit pe copil, vesel, facand pipi in gradina cuiva. Tatal atunci a facut cadou statuia proprietarului gradinii.

Buna treaba!!!

Statuia Jeanneken Pis. Simbol la fidelitatii!??

Pe langa Manneken Pis, mai exista si Jeanneken Pis, sora lui Manneken, o statuie ceva mai noua. Si da, exista si un catel in Bruxelles, care se pisa, avand tot statuie. Zici ca toti pisalucii s-au adunat in Bruxelles!??

Ma rog, statuia Jeanneken Pis este nitel mai palmata, se afla pe o straduta plina de pub-uri. Google her! Este considerata simbolul fidelitatii,si la picioarele ei se pot arunca banuti pentru indeplinirea dorintelor. Este stupid, foarte stupid, cum sa reprezinte FIDELITATE statuia de mai jos!? Si de ce mi-as risipi banii, aruncandu-i in baltoaca ei!?? Stupid.

jeanneken pis legenda

Acestea fiind lamurite despre legendele Manneken Pis si Jeanneken Pis, ma retrag si va astept cu alte articole, cu si despre Bruxelles.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Ella spune:

    Am ras bine laughing)))))

  2. […] in primul articol despre Bruxelles, acest oras NU este doar despre Centru Vechi si nici doar despre Manneken Pis. Ceea ce am observat, si apreciat, la belgieni a fost faptul ca stiu isi petreaca timp liber cu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *