Sincopa vasovagala, de ce lesina oamenii cand vad/pierd sange si de ce ne amuzam ca prostii!?

 Ma numar printre persoanele care „sufera” de sincopa vasovagala adica, pe intelesul tuturor, ma numar printre oamenii care lesina nu tot timpul cand PIERD/vad sange. Asta incluzand analizele medicale, cand pentru acestea este nevoie de o cantitate mai mare de sange, 4-5 eprubete in speta. Da, din cauza acestei ” conditii ” cu, care nu ma mandresc, nici nu pot dona. Nu, nu am o problema cu acele, si de as avea, nu as vedea nimic rau nici in asta, si nici nu ma uit cand imi este recolatat sangele. Am doar sincopa vasovagala!

De se ne amuzam ca prostii de oamenii care lesina cand vad sange? Doar atat putem, nu? Anyhow…

Sincopa vasovagala, oameni prosti

Pana recent, nu am dat de nici un medic si de nici o asistenta care sa-mi spuna ca este absolut NORMAL. Dimpotriva, imi radeau pana si ei in fata pentru ca deh ” Ai o varsta „. Ziceam pana recent pentru ca o asistenta amabila de la Synevo, vazandu-mi zilele trecute reactia la ultima recoltare, mi-a explicat pe indelete de ce mi se intampla asta. Asta in timp ce se ocupa de mine sa-mi revin cat mai repede, mi-a frecat mainile, mi-a pus apa pe frunte si maini, ma rog, a facut ce este firesc sa faca, in loc de ce nu este firesc – adica sa rada, cum alte asistente au facut. Btw, toate experientele avute la Synevo m-au lasat numai cu gust dulce. Long live Synevo si personalul lor!

Nu, nu am lesinat nici de aceasta data doar mi-a dat tarcoale starea de lesin din care asistenta de la Synevo m-a scos de urgenta. laughing

Sincopa vasovagala este un reflex NORMAL, si conform specialistilor citati de MSN News, lesinul la vederea sangelui este un reflex pe care il avem cu totii, desi numai la unii se manifesta.

Acest reflex nu se declaseaza doar la vederea sangelui, ci. de asemenea, in momente de stres intens, frica, lovire sau cand te ridici brusc din pat, etc. Nu vi s-a intamplat? Sunt sigura ca da! In astfel de situatii, dar mai ales cand ni se recolteaza sange,  bataile inimii se raresc brusc, iar vasele de sange din picioare se dilata, ceea ce permite sangelui sa stagneze la acest nivel, ducand la scaderea tensiunii arteriale, astfel, sangele nu mai ajunge in cantitate suficienta la creier, lucru ce poate duce la incetosarea vederii si lesin.

Din fericire, eu am invatat de-a lungul anilor sa ma controlez si nu am mai lesinat, insa, imi scade tensiunea foarte tare, mi se incetoseaza vederea, imi tzauie urechile si am transpiratii reci. Stare ce ma poate tine si o ora, si nu, nu e placut si nici amuzant. happy

Sa va vad eu p-astia care radeti, daca veti avea un copilas mai… sensibil, daca va mai amuzati a prost cand lesina la recolatare sau cand se loveste/vede sange.

Sincopa vasovagala reprezinta cel mai intalnit motiv pentru care oamenii lesina, in general, repet, nu doar la vederea sangelui! Si, dragilor, nu numai oamenii. Sincopa vasovagala apare si la unele specii de animale!

Sa fiti sanatosi si lasati amuzamentul pentru momente care sunt cu adevarat amuzante. happy


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Ana. spune:

    Oameni prosti, simplu!

  2. Anonim spune:

    oameni retardati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *