DUBLA CURĂȚARE A TENULUI

Double cleansing – Dubla curățare a tenului. De ce este esențială și ce produse trebuie folosite

 Până acum câțiva ani recunosc că nu acordam mare importanță ritualurilor de frumusețe, realizate corect. Mi se părea pierdere de vreme să insist atât de mult pe partea produselor de îngrijire și al proceselor de curățare. Apoi, de pe la 24 de ani, am mers la polul opus spre ce numeam eu ” exagerat ” și am început să-mi îngrijesc tenul, în mai mulți pasi dar nu tocmai cu produsele potrivite. La ce mă refer mai exact? In primul rând, la dubla curățare – double cleansing

 Dubla curățare. De ce este esentială și ce produse trebuie folosite

Pe scurt, folosirea a două sau mai multe produse de curățare înseamnă dublă curățare. Posibil că o faceți deja și să nu stiți că are și o denumire. Et voila, are!

Demachierea (curățarea) tenului este de departe cel mai important pas al rutinei, și nu, nu ma refer la demachierea cu servețele demachiante (este o greșeală!) iar apoi aplicarea unei creme de față sau al unui ser/ulei foarte scumpe. Vă pierdeți banii si timpul dacă faceți asta!

Curățarea dublă este exact ceea ce se întelege. Inseamnă să îți curăți tenul in profunzime, de două ori, de preferabil cu două produse de texturi diferite!

Fără o demachiere adecvată și profundă, nu poți vorbi de o curățare corectă, mai ales dacă vorbim de un machiaj greu la care am folosit și SPF. Primul produs cosmetic (prima curătare ) indispensabil pentru curățarea tenului este, in cazul multora dintre fete, uleiul sau balsamul de demachiere, care au o textură grasă și înlatură excelent machiajul. Eu am avut atât balsam de curățare – ELEMIS despre care v-am și vorbit într-un articol, și care rămane preferatul meu, cât și ulei.

produse elemis adda shop

Notă: o apă micelară nu este a doua curățare.

Notă 2: nu există o curățare dublă dimineața. Te trezesti, îți curăți tenul cu gel de curățare sau loțiune, esti gata să pleci. Dacă nu ai machiaj sau SPF pentru a le elimina, nu este nevoie de double cleansing.

A doua curățare

Aceasta este partea de curățare a pielii mai mult decât cea de îndepărtare a machiajului. Misiunea este să vă asigurați că pielea este curată, echilibrată și confortabilă, gata pentru orice alt produs pe care îl aplicați ulterior.

Desigur, dacă nu vă permiteti, puteți utiliza acelasi produs de curățare pentru ambele curățări. Doar să cumpărați cele mai bune produse pe care vi le puteți permite. Dacă utilizați un singur produs, aplicați o cantitate mică pentru prima curățare, în principal pentru a „slăbi” machiajul ochilor și zonele obrazului (în cazul în care avem tendința de a aplica cel mai mult SPF). Stergeți-vă cu un prosopel de bumbac și reveniți cu a doua rundă!

Produse folosite la prima curățare:

  • de demachiere a ochilor ( prima dată demachiați ochii! )
  • apa micelară – pentru moment eu folosesc AVENE
  • balsamuri grase – nu neapărat foarte scumpe dar cele care fac o treabă minunată de a înlătura machiajul – cum ar fi Clinique sau The Body Shop Unt de mușețel.
  • cremele de curățare – de preferință cele mai groase – un exemplu perfect ar fi Clarins Extra Comfort Cleansing Cream
  • uleiurile – uleiurile sunt excelente pentru îndepărtarea machiajului, dar nu trebuie să alegeți unul foarte scump pentru prima curățare. Puteti opta de exemplu pentru Melvita.

Cele mai eficiente produse pentru curățarea a doua sunt:

  • balsamuri de curățare – bune și grase. Grase în cel mai bun mod – ELEMIS , Bielenda
  • geluri de curățare – care nu fac spumă – COSRX, Effaclar, Vichy ;
  • creme de curățare

Rutina mea de curatare a machiajului !?

Prima curățare – demachierea ochilor cu bifazicul NIVEA, demachierea tenului cu balsam ELEMIS ( sau ulei pentru demachiere Melvita ), masez produsul pe ten pentru a mă asigura că topeste machiajul, sterg cu un prosopel și revin cu a doua curătare.

A doua curățare – alternez în funcție de cum se simte tenul, fie cu gelul de curățare COSRX cu acid salicilic, fie cu CERAVE gelul pentru hidratare.

Urmează tonicul și restul pasilor.

… cam atât. Partea cea mai importantă este să faceți asta în fiecare zi, negreșit și veți avea un ten mai curat și luminos. Veți observa că tratamentele și restul produselor pe care le folosiți vor intra mai bine în piele și le sporesc eficacitatea. Vă spun din proprie experiență!

sursa si GURU www.carolinehirons.com


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Ana. spune:

    ce bine ai zis. eu m-am lamurit cu servetele demachiante cand am fost in concediu, nu recomand!!!

  2. Deyutza spune:

    Si eu imi demachiez tenul de 2 sau chiar si de 3 ori. Demachiez cu apa micelara, apoi spal cu un gel de curatare si apoi aplic o lotiune tonica… asta fac in fiecare seara si aproape in fiecare dimineata, apa micelara mai putin dimineata

  3. tonef-filip spune:

    Folosesc pasii expusi de tine dar urasc produsele uleioase. Am facut si o reactie la un ser uleios…

  4. ellafairytale spune:

    De obicei folosesc apa micelara, cand am mai mult timp gel de curatare+apa micelara. Produsele de la elmis imi sunt si mie tare dragi!

  5. Catalina Coman spune:

    Eu nu prea folosesc dubla demachiere. O sa incerc sa acord mai mare importanta aspectului asta.

  6. […] inainte si inafara de vizita la medic, a fost curatarea dubla – de care v-am vorbit AICI. Nu subestimati acesti pasi, chiar daca nu aveti probleme cu tenul. Apoi rutina zilnica – […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *