eveniment mahalaua caramidarilor

Eveniment la Mahalaua Cărămidarilor, un loc de istorie și mâncare cu tradiție

 Cunoașteți deja tradiția noastră, dacă apare un local nou în București, trebuie să ne perindăm și noi acolo și să gustăm bucatele. Excepție nu a făcut nici Mahalaua Cărămidarilor, care, pentru noi, reprezintă clar un loc de istorie și mâncare cu tradiție. Veți întelege pe parcurs de ce spun asta, este clar vizil de cum pășești în local.

Am fost pentru prima dată acolo în vară, când era doar terasa deschisă și puteai zăbovi cu orele la masă savurând o limonadă, în bătaia soarelui și liniștea verii. Plăcut ne-a fost să observăm că deja se desfășurau evenimente la terasă, semn că oamenii cunosc localul și e de încredere. Terasa este spațioasă și chiar îți permite să te desfășori în liniște!

poze mahalaua caramidarilor

Ulterior s-a deschis și interiorul, care mie personal îmi place mai mult decât terasa, tocmai pentru că, așa cum v-am zis, este un loc cu istorie, istorie ce se „citește” pe fiecare perete al localului. Iubesc localurile în care îmi pot pierde privirea pe pereți, literalmente!

Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau in acest tinut se ocupau cu fabricarea caramizilor, fiind cunoscut faptul ca aici s-au fabricat caramizile pentru constructia caselor si a palatelor din Bucuresti. Aproape de adresa noastra din Caramidarii de Jos, s-a nascut, in anul 1913, marea cantareata de muzica populara, Maria Tanase. Este un prilej de a aduce tribut inegalabilei cantarete MARIA TANASE,  de aceea, din cand in cand, stand la masa din Mahalaua Caramidarilor veti auzi piese precum: „Ciuleandra„, „Cine iubeste si lasa„, „Bun ii vinul ghiughiuliu„, „Ma dusei sa trec la Olt„, „Marioara de la Gorj„…

Părinții mei vor adora acest local, căci intenționez să-i duc acolo, la următoarea vizită. Așa cum spuneam, pe pereții localului întâlnești bucăți de istorie, tabloul Mariei Tănase și al lui Constantin Brâncuși. De asemenea, este și un pickup funcțional dar și o vioară. Elemente ce se îmbină perfect cu atmosfera de acolo!

mahalaua caramidarilor

mahalaua caramidarilor poze

Meniul la Mahalaua Caramidarilor este extrem de variat. EXTREM! Fără exagerare, sunt ferm convinsă că atinge gustul fiecăruia dintre noi, ba chiar și pretențiile. Spun asta pentru că trăiesc cu un pretențios în casă și mi-e greu să aleg localuri unde mâncarea să fie ȘI pe gustul lui. La penultima vizită de exemplu am încercat pastrama de berbecuț, lucru pe care noi de regulă nu îl facem pentru că nu ne dădeam în vânt după ea. Ne-a fost însă recomandată și n-avem nici un regret. Cu mămăliguță și sos aioli ( ideea pofticiosului ) alături, e combinația perfectă!

pastrama berbecut pret-horz

Cum ziceam, meniul este foarte variat iar prețurile extrem de mici. Pun pe roșu să fie cu mare crezare! Am încercat și ciorba de pui cu tăieței de casă dar și pennele siciliene al forno *gratinate* și burgerii. Nu putem să ne plângem de nimic din ce am gustat, nici măcar de prețuri. O ciorbă costă 9 RON, pastele au fost 21 de RON iar burgerii au prețuri de la 23 RON și se servesc cu, cartofi și sos. Deci!??

burger mahalaua caramidarilor

În titlu menționam și de un eveniment la Mahalaua Cărămidarilor. Ei bine, pentru că locația ne-a plăcut și meniul variat ne-a încântat pe toți ,dar, mai ales, pentru că în viața noastră urmează să vină o persoană foarte specială, ne-am gândit să facem un baby shower la Mahalaua Cărămidarilor, și pentru că patronii sunt foarte deschiși, uitați cât de frumos am decorat partea interiorului pe care am rezervat-o.

petrecere mahalaua caramidarilor

baby shower mahalaua caramidarilor

Cu toții am fost mulțumiți, mămicuța a fost plăcut surprinsă, la fel și viitorul prinț al familiei. Astfel că. dacă și voi aveți de gând să desfășurați un eveniment, și încă nu aveți idee unde, eu vă recomand să vizitați Mahalaua Căramidarilor și să stați la o discuție cu patronii.

Localul îl găsiți în zona Tineretului: strada Caramidarii de Jos, nr. 14 iar informații și poze mai găsiți pe pagina oficială de Facebook : https://www.facebook.com/MahalauaCaramidarilor/ si, evident, pe site-ul http://mahalauacaramidarilor.ro/ , unde dați și de meniul variat cu, care v-am tot bătut la cap.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Ana. spune:

    cine m-a pus sa intru aici sa vad atata mancare??? crying( arata bine totul dar mai ales mancarea laughing)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *