Espresso lavazza

Sortimentele LAVAZZA TIERRA au fost oficial lansate și în România

 Mare mi-a fost mirarea, dar nu mică mi-a fost bucuria, când am aflat că mult îndrăgitul meu brand de cafea Lavazza lansează și în România LAVAZZA TIERRA, și vine cu cele 3 sortimente menite să danseze pe papilele gustative.

¡TIERRA! Bio-Organic, o cafea 100% organică cu aromă autentică, dar și ¡TIERRA! Single Origin Brasile-Cerrado și Perù-Ande, două sortimente din culturi ecologice de cafea din Brazilia și Peru.

¡Tierra! Single Origin Brasile-Cerrado și ¡Tierra! Single Origin Perù-Ande poartă numele proiectului ¡Tierra!, inițiativa de CSR a Lavazza, lansată inițial în 2002 ca să sprijine micile comunități de cultivatori de cafea din Peru, Columbia și Honduras. Proiectul ¡Tierra! s-a transformat, însă, într-un concept mai vast de inițiative de sustenabilitate gestionate de Lavazza (în mod direct sau prin parteneriate cu furnizori și ONG-uri) în 14 țări din 3 continente, cu un total de 21 proiecte finalizate sau încă în lucru.

Note aromatice ale celor 3 noi sortimente TIERRA LAVAZZA

¡Tierra! Bio-Organic

Profil de aromă: corp plin și aromat, cu note florale și fructate
100% Organic și certificat UTZ
Intensitate: 6/10

Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.

¡Tierra! Single Origin Brasile-Cerrado 180g

Profil de aromă: corp cu note de miere și ciocolată
Certificată de Rainforest Alliance, cafea 100% Arabica din culturi sustenabile
Intensitate: 7/10
Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.

Produsă într-o mică regiune din Cerrado, ea crește pe un platou nisipos cu un climat caracterizat de veri umede și ierni uscate: condițiile ideale pentru producerea cafelei premium. Trăsătura unică a acestei cafele de origine este recoltarea târzie a boabelor, ce sunt lăsate să se usuce pe ramurile arborilor de cafea.

¡Tierra! Single Origin Perù-Ande 180g – sortimentul meu preferat!

Profil de aromă: aromată cu note fructate
Certificată de Rainforest Alliance, cafea 100% Arabica din culturi sustenabile
Intensitate: 5/10
Preț recomandat la raft: 20.60 lei, TVA inclus.

O cafea delicată cultivată pe versanții Anzilor Cordilieri din Peru (regiunea Chanchamayo). Temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții alternează cu după-amiezi însorite, creând astfel microclimatul ideal pentru cultivarea cafelei Arabica. Umbra și culturile de tip pădure, în care culturile de cafea alternează cu cele de fructe, îi dau acestei cafele de origine un profil deosebit, cu multiple note fructate.

cafea tierra lavazza

Vă învit și pe voi să le încercați și să-mi spuneți care v-a plăcut cel mai mult!?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Ana. spune:

    astept si eu sa le incerc happy unde se gasesc?

  2. Trandafir Mihaela Anabela spune:

    nu am avut ocazia sa beau Lavazza decat la aparat unde bagi bancjota si iese cafea…acu ca doar pe pahar erea reclama sau erea cafea Lavazza habar nu am happy la 2 lei paharul nu stiu ?

  3. gabriel spune:

    eu folosesc lavazza super crema si lavazza crema e aroma boabe… am incercat si alte tip l’or illy si nu m-au impresionat..lavazza e cea mai buna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *