Afla de la Nichiduta care este importanta unui umidificator de camera

Afla de la Nichiduta care este importanta unui umidificator de camera

Este stiut faptul ca aerul uscat dintr-o incapere poate determina infectii respiratorii atat pentru copii, cat si pentru parinti. Copiii mici care nu au implinit varsta de 3 ani nu au imunitatea pe deplin consolidata, ceea ce ii face mai predispusi in fata imbolnavirii la nivel respirator. Mucoasa nazala are de suferit din cauza aerului uscat, mai cu seama atunci cand sunt folosite surse de incalzire. O mucoasa uscata este responsabila cu crearea unui mediu favorabilor dezvoltarii microbilor si astfel iau nastere episoade recurente in cazul afectiunilor respiratorii, alergii sau astm.


Nivelul optim de umiditate in camera unui copil trebuie sa se regaseasca intre o valoare de 50% si 60%, iar in cele mai multe dintre cazuri ea se va situa sub 40% in perioada iernii. Umidificatoarele de camera sunt foarte importante, ele mentinand o valoare optima a gradului de umiditate, prin utilizarea unui sistem de vapori foarte fini ce nu produc mucegai ori condens in camera.
Umidificatoarele sunt de doua tipuri: cu abur cald si abur rece. Cel cu abur rece transforma instant aerul uscat din camera intr-un aer curat si proaspat, iar umidificatorul cu aer cald ajuta in plus la indepartarea bacteriilor ce se gasesc in aer, intrucat apa fierbe inainte de vaporizare.
Un umidificator are importanta de a spori calitatea vietii si a somnului, reducand aparitia bolilor si ajutand la trecerea mai usor peste ele. Cel mai necesare se fac simtite in camera in care se odihneste un nou nascut, care in mod evident are o sensibilitate crescuta la un mediu uscat si lipsit de umiditate.

Nichiduta.ro vine cu raspunsurile de care are nevoie orice parinte atunci cand se intreaba despre cum sa fie ales un umidificator adecvat pentru camera copilului.

In primul rand, este important de avut in vedere ca intreaga suprafata sa fie acoperita, evitandu-se astfel sa se cumpere un umidificator cu o capacitate mult prea mare, intrucat exista riscul de creste prea tare gradul de umiditate si sa se realizeze, in acest fel, mucegaiul. Un prim pas pentru determinarea umiditatii initiale a incaperii consta in cumpararea unui higrometru, iar in functie de valoarea pe care o indica sa fie ales si aparatul care sa garanteze necesarul suplimentar de umiditate.

Intre umidificatoarele cu aer cald si cele cu aer rece exista o anumita diferenta, ce trebuie stiuta inainte de a se realiza achizitia. Cele cu aer cald prezinta avantajul ca dezinfecteaza aburul emis, insa cresc temperatura cu aproximativ 1 sau 2 grade, ceea ce inseamna un dezavantaj in sezonul cald. Se poate opta pentru un aparat care are atat abur cald, cat si rece, astfel incat sa se adapteze corect pe intreg parcursul anului.
Umidificatorul trebuie amplasat cu grija intr-o zona in care aburul poate fi degajat in siguranta, ocolind raza de actiune a copilului. De evitat este si plasarea acestuia aproape de o sursa de caldura, deoarece ii poate aduce un minus la nivel de performanta si eficienta.
De asemenea, cele mai recomandate sunt umidificatoarele ultrasonice, deoarece nu deranjeaza prin zgomot.

Daca ai inteles care este rolul si importanta unui umidificator, mai cu seama pentru un copil mic, inseamna ca este timpul sa te orientezi catre o oferta atractiva. Nichiduta.ro poate reprezenta ta sursa ta de incredere online, atunci cand trebuie sa faci achizitiile specifice pentru un nou nascut. Descopera oferta umidificatoarelor disponibile si alege-l pe cel corespunzator nevoilor tale.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Trandafit Mihaela Anabela spune:

    deci,sincer nu m.am gandit niciodata la un umidificator..si sti de ce,ca eu stau la casa sin aceea din paianta la tara bine,e reconsolidata,dar nu ca la oras singurul lucru ca masura pt casa il iau cand cand fac focul in soba,pun un pahar cu apa intre soba pt uilmidificarea aerului.si chiar nu am avur pribleme cu fetita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *