About addicted

I came to this world to love and create, to heal and to serve.  ©

Mi-e greu să scriu despre mine pentru că habar nu am ce să scriu. Dar încep timid cu .. începutul :

Am de 20 si ceva de ani, 31 de ani, sunt născută într-o zi de joi ( septembrie joi ), zi importantă pentru omenire. laughing

Se spune că sunt o fecioară mult prea răbdătoare, cu oamenii, cu situaţiile şi chiar şi cu mine. Aşa e! Răbdarea mea este până la Dumnezeu but hei hei heeeei dont push it coz i fly like a butterfly but I sting like a bee!

Îmi ador familia ,  prietenul sotul – şi tot ce îmi oferă , prietenii – care-mi suportă „gura mare ” ,criticile şi morala; iubesc cafeaua şi senzaţia de titirez de dimineaţă, cărţile amuzante , excursiile, jeleurile, ciocolata cu alune întregi şi nopţile albe!
Sunt vulcanică dar mă calmez repede şi am formidabilul prost obicei de a ierta ,chiar şi mai târziu, prea multe, prea multor persoane.

Sunt veşnic îndrăgostită, sunt mereu cu capul printre norii de iubire iar de aici mi se trage şi nickname-ul addicted şi numele blogului : Love addiction.

Nu-mi place să vorbesc despre mine şi despre ce mi se întâmplă. Prietenii ştiu, de aia mulţi nici nu insistă. Necazurile nu le împart cu nimeni şi rareori cer ajutorul cuiva.

Mă panichez repede şi nu-mi trece la fel de repede, gândesc şi atunci când dorm, sunt stresată şi atunci când dorm! Mă preocupă mult prea mult problemele altora şi nu problemele mele, problemelor celorlalţi le găsesc soluţii, problemelor mele – niciodată şi da, dau sfaturi de care nu ţin cont dar hei toţi facem asta.

Ştiu exact ce vreau de la viaţă, ştiu că-mi doresc lucruri mărunte pentru că astea mi-au adus mereu fericirea. Ştiu că vreau să-i fac mândri pe ai mei, să le ofer tot ceea ce ei mi-au oferit, ştiu că-mi vreau mereu aproape iubitul sotul, viitorul copilas şi prietenii,  Ştiu că vreau multe şi POT multe pentru că-i am pe ei aproape şi nu pot da greş.
Urăsc minciuna – nici o minciună nu are scuză; ipocrizia , nerecunoştinţa, aroganta,subestimarea, nesimţirea şi jignirile. Urăsc oamenii răzbunători, urăsc oamenii care nu sunt capabili să-şi privească propriile greşeli şi le judecă pe ale altora. Îi urăsc pe cei care „calcă peste cadavre” pentru a pune mână pe un pumn de bani. Îi urăsc pe cei care se laudă cu lucruri materiale, nu fapte si gesturi umane, ii urăsc pe cei fără demnitate şi principii! Îi urăsc pe cei care nu pot fi numiţi OAMENI, pentru că ajung să-i distrugă pe cei care se numesc oameni.

Sunt microbistă , ţin cu Steaua încă de când eram în liceu şi doar colegul de bancă este vinovat de asta şi da, mă uit la meciuri, sparg seminţe, beau o bere şi înjur cot la cot cu băieţii.

Acum vedeţi şi de ce spun prietenii că am gura mare, vorbesc mult, uneori mult prea mult .. şi de aia am să mă opresc aici, până nu ajung să dau tot afară din casă.

Blogul meu are o aromă subtilă de cafea cu care sper să vă binedispun şi să vă energizez dimineţile. So… welcome!!!

Psihologul de suflet, cea pe care o cunosc de ” un car de ani „, 18 ani mai exact, cea care mi-a fost alături atunci când nimeni nu a fost.. care m-a văzut crescând, cea care mereu a fost ACOLO doreşte să preia legătura şi să spună câteva lucruri despre mine. Ştie că-i fur ţigările dacă nu spune lucruri doar de bine!!!

Caracterizarea unui personaj literar: Alinush big grin

În primu’ rând, numa’ eu am voie să’i spun aşa. Bine, probabil că mai sunt încă vreo două persoane cu permisiune specială, da’ asta nu înseamnă că aveţi voie să lăsaţi snappy comments gen: “Alliiinuuush.. that’s so cute!”. Abstinenţă pe planu’ ăsta. Totală. Aşa. Continuând..
O ştiu pe Alinush de vreo.. 9 ani(12 intre timp). Aşa că părerea mea trebuie să fie validă şi completă – deci scriu cu emoţii ..
Alina e cea mai bună persoană pe care o cunosc. Şi când spun “bună”, nu mă refer la sensul kinky pe care nu am avut ocazia să îl explorez tongue Mă refer în sensul ăla biblic, de om bun, care tot timpul se gândeşte mai mult la ceilalţi decât la el însuşi. Este un fenomen cu caracter de miracol faptul că încă mai există astfel de persoane în sistemul socio-uman de acum, când a fi generos, empatic şi altruist echivalează inexorabil cu a fi fraier. Alina încearcă mereu să do good by the people next to her. Şi treaba asta pare simplă – dar încercaţi voi să puneţi încontinuu binele celorlalţi în faţa binelui vostru măcar pentru o zi. Dacă sunteţi rupţi de oboseală sau complet lipsiţi de chef când unul din prietenii voştri are nevoie de ajutor, încercaţi ca în loc să vă duceţi la nani sau să faceţi orice altceva – să staţi cu orele să lămuriţi o persoană cum să facă, ce să facă, de ce să facă, în acelaşi timp oferindu-i şi sprijin emoţional şi înţelegere. Alina e eroul meu. În calitate de psiholog, îi transmit pe această cale că îmi dau jos şapca în faţa ei – dar că mi-e teamă că în curând se va îmbolnăvi de vreo 2-3 nevroze dacă nu începe să aibă grijă şi de ea cum are de ceilaţi..
Let’s get technical, shall we? Alina vede lucrurile alb-negru, fiind capabilă totuşi să sesizeze şi să înţeleaga nuanţele de gri. Posedă o capacitate de empatizare extrem de ridicată (adică înţelege orice punct de vedere emoţional) şi e foarte inteligentă (înţelege orice abstractizare cognitivă pe care i-o poţi servi, cu sau fără cafea la bord). În mod normal, oameni care au abilităţile astea habar nu au ce e corect şi ce e greşit. Dar Alinush ştie- în mod organizat şi sistematic. Chiar dacă înţelege perspectiva “wrong-ului”, treaba asta nu o împiedică să îşi dea seama că e wrong oricum. Again, ca psiholog – this is freakin amazing! E singura persoană pe care am întâlnit-o care ştie ce-i cu ea cu adevărat, care încă mai speră şi mai crede – si pe deasupra – gândeşte! La mine, de exemplu, gânditul şi speratul se cam bat cap în cap. La ea nu. Ea e sigură pe ea şi pe sistemul ei de valori şi principii (aa, da, ea are valori şi principii) şi nu încearcă să îl impună altora. Respectă omul ca individ, chiar dacă e diferit de ea, şi nu se bagă decât dacă omul respectiv îşi face rău lui însuşi sau altora.
Alina încă nu ştie că binele cu sila nu se poate. De aceea, tot timpul are “un caz sau două” de persoane ale căror vieţi sunt completely fucked up şi ea se chinuie să le repare singurică. Şi by God, se chinuie  Deranjant e că oamenii sunt egocentrici în esenţa lor şi trebuie să ajungă la un înalt stadiu de dezvoltare morală ca să poata aprecia ce face ea. Şi majoritatea nu sunt şi nici nu vor fi vreodată acolo. Îi admir însă teribil rezilienţa: oricâte şuturi în fund a luat de-a lungul timpului (and I pretty much know them all), tot timpul s-a ridicat, s-a scuturat de praf şi a mers înainte, afirmând sus şi tare: aşa sunt eu! Alina e curajoasă şi foarte, foarte puternică. Pentru că it takes a lot of guts să îţi păstrezi sufletul intact când e mereu în pericol şi de cele mai multe ori – o încasează.
E foarte uşor să o iubeşti. She’s funny, she’s kind, e incisivă, e duioasă, e a little social butterfly, dar foarte intimă în acelaşi timp.. şi mai ales – are simţul momentelor. Ştie când să fie cumva şi când altcumva. E responsabilă, de încredere, sinceră cu ea şi cu ceilalţi, mereu dornică să ştie mai mult, să poata mai mult – să evolueze, pe scurt. Şi era să uit esenţialul: are răbdare. Cu oameni, cu situaţii, cu vremea, cu durerea, cu bucuria – she is freakin patient
Acu’ o să fiu acuzată că nu am scris nimic despre defecte. La asta mă gândesc on the back of my mind de când am deschis Word-ul şi am început să scriu.. dincolo de defectele alea care de fapt îs calităţi (prea bună, prea generoasă, prea self-sacrificing etc.), nu îmi vine nimic în minte. În ăştia nouă ani, nu ne-am certat niciodată. Am avut divergenţe de opinii – dar doar atât. Mereu, mereu am făcut distincţia între polemică şi ceartă (ea şi eu). Aşa că nu pot să vă ajut la capitolu’ ăsta. Sunt convinsă că are punctele ei slabe – dar încearcă atât de mult să le depăşească şi să fie open-minded încât îi iese!  şi culmea e că eu îs hipercritică. Ha! Mi-am găsit naşul.
Alinush e o comoară. Literally. Be happy, be really, really happy you have her in your life, and take care of her, or else I’m gonna beat you up with a big, sharp instrument!
Luv u, mami big grin  „

UPDATE: Echipa BlogEvent mi-a facut o surpriza si m-a invitat la un scurt si placut interviu. Il puteti gasi/citi AICI

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 165 Comments
 1. […] o avem alături de noi pe Addicted- tânără bloggeriță (iar o bloggeriță) care este veşnic îndrăgostită. Vă invit să citiți în continuare răspunsurile acesteia la intrebările […]

 2. Doru spune:

  Tonică prezentare, suavă reprezentare …
  Mulţumesc!

 3. Cristian spune:

  Te rog frumos sa faci o corectie care e absolut necesara : WHO AM I ?
  Who Is I ?, cu forma prescurtata „Who’s I” tradusa inseamna Cine este eu ? si nici ca gluma nu poate fi acceptata

 4. vienela spune:

  Str3n6arizza: nu e singura persoana care a citit toata descrierea….mai sunt si altii- care au citit si toate comentariile- care se regasesc in descriere, fiind tot fecioare, tot cu dragoste de cola, cu scarba de minciuni si mincinosi….lista e deja prea lunga…

 5. vienela spune:

  Cu mare placere, desi am la activ pe ziua de azi vreo trei cafele…

 6. Cătălina spune:

  Mai vii în Suceava săptămâna asta? big grin

 7. Alice spune:

  mmm…cred ca a fii indragostita si visatoare tot timpul e o caracteristica des intalnita la fecioare, nu ? laughing

 8. Larisa spune:

  Si eu m-am nascut tot joi si tot in septembrie winking! Dar eu mai la sfarsit sunt mai balanta laughing
  Ahh si da si eu iubesc cafeaua tongue! ..si am mai avea cateva chestii in comun..

 9. ramona strinu spune:

  Buna, te-am descoperit si ma bucur de asta! inca o fecioara nascuta in septembrie si tot joia. pe ce data esti? te voi trece la rubrica „urmaresc si…”

 10. Anonim spune:

  Da, sunt fecioara nascuta tot joia, in 18 sept adica cu o saptamana mai tarziu. In ce an esti?

 11. Anonim spune:

  No si eu tot 86. Esti mai mare cu o saptamana. Ai fost mai rapidalaughing

 12. Alex Costea spune:

  Hi therehappy se pare ca avem un bloggeras in comunbig grin..pe Nana (asa cum ii spun eu – questioare.com)..Imi plac articolele tale si as dori sa te adaug la blogrollhappy if that’s ok 4u…

 13. Roxana spune:

  Mi-a plăcut cum te-ai descris şi mi-a plăcut foarte mult ceea ce am citit despre tine. Este important să fie oameni aşa cum eşti tu, buni şi care sar în ajutorul tuturor. Mă recunosc pe mine (tot fecioară, la început de septembrie, într-o marţi happy şi tot foarte curioasă să ştiu de toate şi să evoluez) cum eram la vârsta ta. Să zicem că şi acum sunt pacificatoarea tuturor şi mama tuturor răniţilor, atât că eu am o fată aproape de o vârstă cu tine happy Iubesc cafeaua, aroma ei de dimineaţă şi cred că până acum nu m-am descris pe blog happy Poate că am făcut-o doar pentru tine happy Mă bucur că am dat de blogul tău. Te adaug în blogroll, pentru că m-ai cucerit. Felicitări pentru interviu şi să ai parte de o viaţă frumoasă, de multă fericire, iubire şi mulţi prieteni credincioşi.

  • addicted spune:

   Apreciez faptul ca ai avut rabdarea de a ma cunoaste prin ceea ce am scris despre mine, nu multi fac asta si arunca doua trei cuvinte ca si „rezumat”. happy Iti multumesc ca mi-ai trecut pragul, primesc cu drag oameni ca mine, oameni rabdatori si oameni care adora cafeaua! Te imbratisez cu drag.

 14. justmedy spune:

  Te am adăugat la Blogroll.

 15. cazare spune:

  hai ca am ajuns la tzanc cat sa iti spun primul LA MULTI ANI pe anul 2013 si sa auzim numa’ si numa’ de bine !

 16. CARMEN spune:

  mi-a placut! c^t despre defecte… de ce sa atragi atentia tuturor asupra acestora! lasa pe fiecare sa ti le descopere, daca e atat de istet! hee hee
  o duminica minunata iti doresc!

 17. fzones spune:

  wow, super descrierea.
  imi pare bine ca am ajuns pe blogul si Bine te-am Gasit!

 18. Dragoi Cristina spune:

  Încântată!

 19. IMBA spune:

  Buna. Te-am descoperit cred ca din greseala, nu-mi amintesc exact, este cam 3 noaptea in acest moment. Sunt adormit ca sa zic asa. Imi place cum scrii, si eu sunt fecioara, nici mie nu-mi place minciuna, si eu sunt visator, zapacit si alte caracteristici specifice. Ma repet, imi place cum scrii. Vreau sa te citesc incontinuare, deci am sa te trec la blogroll. Daca doresti sa faci si tu acelasi lucru, poti sa ma treci cu numele IMBAreality, linkul blogului fiind

  Te astept pe blogul meu si sper ca iti place ce vei gasi acolo. O seara buna, eu ma bag la somn. big grin

  • addicted spune:

   Buna. Iti multumesc pentru apreciere si bun venit in grupul celor visatori si zapaciti! laughing
   Nu mai fac schimb de link-uri dar cu siguranta voi trece sa te vizitez. happy Zi frumoasa iti doresc!

 20. Matei Irinel spune:

  Prezentare,prezentare,dar o poză? :3 Cel puțin cred că e cea mai importantă laughing

 21. Matei Irinel spune:

  waiting … păi nu ai identitate?Nici eu nu sunt chiar drăguț dar nu mă ascund acum .. laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *