About addicted

I came to this world to love and create, to heal and to serve.  ©

Mi-e greu să scriu despre mine pentru că habar nu am ce să scriu. Dar încep timid cu .. începutul :

Am de 20 si ceva de ani, 31 de ani, sunt născută într-o zi de joi ( septembrie joi ), zi importantă pentru omenire. laughing

Se spune că sunt o fecioară mult prea răbdătoare, cu oamenii, cu situaţiile şi chiar şi cu mine. Aşa e! Răbdarea mea este până la Dumnezeu but hei hei heeeei dont push it coz i fly like a butterfly but I sting like a bee!

Îmi ador familia ,  prietenul sotul – şi tot ce îmi oferă , prietenii – care-mi suportă “gura mare ” ,criticile şi morala; iubesc cafeaua şi senzaţia de titirez de dimineaţă, cărţile amuzante , excursiile, jeleurile, ciocolata cu alune întregi şi nopţile albe!
Sunt vulcanică dar mă calmez repede şi am formidabilul prost obicei de a ierta ,chiar şi mai târziu, prea multe, prea multor persoane.

Sunt veşnic îndrăgostită, sunt mereu cu capul printre norii de iubire iar de aici mi se trage şi nickname-ul addicted şi numele blogului : Love addiction.

Nu-mi place să vorbesc despre mine şi despre ce mi se întâmplă. Prietenii ştiu, de aia mulţi nici nu insistă. Necazurile nu le împart cu nimeni şi rareori cer ajutorul cuiva.

Mă panichez repede şi nu-mi trece la fel de repede, gândesc şi atunci când dorm, sunt stresată şi atunci când dorm! Mă preocupă mult prea mult problemele altora şi nu problemele mele, problemelor celorlalţi le găsesc soluţii, problemelor mele – niciodată şi da, dau sfaturi de care nu ţin cont dar hei toţi facem asta.

Ştiu exact ce vreau de la viaţă, ştiu că-mi doresc lucruri mărunte pentru că astea mi-au adus mereu fericirea. Ştiu că vreau să-i fac mândri pe ai mei, să le ofer tot ceea ce ei mi-au oferit, ştiu că-mi vreau mereu aproape iubitul sotul, viitorul copilas şi prietenii,  Ştiu că vreau multe şi POT multe pentru că-i am pe ei aproape şi nu pot da greş.
Urăsc minciuna – nici o minciună nu are scuză; ipocrizia , nerecunoştinţa, aroganta,subestimarea, nesimţirea şi jignirile. Urăsc oamenii răzbunători, urăsc oamenii care nu sunt capabili să-şi privească propriile greşeli şi le judecă pe ale altora. Îi urăsc pe cei care “calcă peste cadavre” pentru a pune mână pe un pumn de bani. Îi urăsc pe cei care se laudă cu lucruri materiale, nu fapte si gesturi umane, ii urăsc pe cei fără demnitate şi principii! Îi urăsc pe cei care nu pot fi numiţi OAMENI, pentru că ajung să-i distrugă pe cei care se numesc oameni.

Sunt microbistă , ţin cu Steaua încă de când eram în liceu şi doar colegul de bancă este vinovat de asta şi da, mă uit la meciuri, sparg seminţe, beau o bere şi înjur cot la cot cu băieţii.

Acum vedeţi şi de ce spun prietenii că am gura mare, vorbesc mult, uneori mult prea mult .. şi de aia am să mă opresc aici, până nu ajung să dau tot afară din casă.

Blogul meu are o aromă subtilă de cafea cu care sper să vă binedispun şi să vă energizez dimineţile. So… welcome!!!

Psihologul de suflet, cea pe care o cunosc de ” un car de ani “, 18 ani mai exact, cea care mi-a fost alături atunci când nimeni nu a fost.. care m-a văzut crescând, cea care mereu a fost ACOLO doreşte să preia legătura şi să spună câteva lucruri despre mine. Ştie că-i fur ţigările dacă nu spune lucruri doar de bine!!!

Caracterizarea unui personaj literar: Alinush big grin

În primu’ rând, numa’ eu am voie să’i spun aşa. Bine, probabil că mai sunt încă vreo două persoane cu permisiune specială, da’ asta nu înseamnă că aveţi voie să lăsaţi snappy comments gen: “Alliiinuuush.. that’s so cute!”. Abstinenţă pe planu’ ăsta. Totală. Aşa. Continuând..
O ştiu pe Alinush de vreo.. 9 ani(12 intre timp). Aşa că părerea mea trebuie să fie validă şi completă – deci scriu cu emoţii ..
Alina e cea mai bună persoană pe care o cunosc. Şi când spun “bună”, nu mă refer la sensul kinky pe care nu am avut ocazia să îl explorez tongue Mă refer în sensul ăla biblic, de om bun, care tot timpul se gândeşte mai mult la ceilalţi decât la el însuşi. Este un fenomen cu caracter de miracol faptul că încă mai există astfel de persoane în sistemul socio-uman de acum, când a fi generos, empatic şi altruist echivalează inexorabil cu a fi fraier. Alina încearcă mereu să do good by the people next to her. Şi treaba asta pare simplă – dar încercaţi voi să puneţi încontinuu binele celorlalţi în faţa binelui vostru măcar pentru o zi. Dacă sunteţi rupţi de oboseală sau complet lipsiţi de chef când unul din prietenii voştri are nevoie de ajutor, încercaţi ca în loc să vă duceţi la nani sau să faceţi orice altceva – să staţi cu orele să lămuriţi o persoană cum să facă, ce să facă, de ce să facă, în acelaşi timp oferindu-i şi sprijin emoţional şi înţelegere. Alina e eroul meu. În calitate de psiholog, îi transmit pe această cale că îmi dau jos şapca în faţa ei – dar că mi-e teamă că în curând se va îmbolnăvi de vreo 2-3 nevroze dacă nu începe să aibă grijă şi de ea cum are de ceilaţi..
Let’s get technical, shall we? Alina vede lucrurile alb-negru, fiind capabilă totuşi să sesizeze şi să înţeleaga nuanţele de gri. Posedă o capacitate de empatizare extrem de ridicată (adică înţelege orice punct de vedere emoţional) şi e foarte inteligentă (înţelege orice abstractizare cognitivă pe care i-o poţi servi, cu sau fără cafea la bord). În mod normal, oameni care au abilităţile astea habar nu au ce e corect şi ce e greşit. Dar Alinush ştie- în mod organizat şi sistematic. Chiar dacă înţelege perspectiva “wrong-ului”, treaba asta nu o împiedică să îşi dea seama că e wrong oricum. Again, ca psiholog – this is freakin amazing! E singura persoană pe care am întâlnit-o care ştie ce-i cu ea cu adevărat, care încă mai speră şi mai crede – si pe deasupra – gândeşte! La mine, de exemplu, gânditul şi speratul se cam bat cap în cap. La ea nu. Ea e sigură pe ea şi pe sistemul ei de valori şi principii (aa, da, ea are valori şi principii) şi nu încearcă să îl impună altora. Respectă omul ca individ, chiar dacă e diferit de ea, şi nu se bagă decât dacă omul respectiv îşi face rău lui însuşi sau altora.
Alina încă nu ştie că binele cu sila nu se poate. De aceea, tot timpul are “un caz sau două” de persoane ale căror vieţi sunt completely fucked up şi ea se chinuie să le repare singurică. Şi by God, se chinuie  Deranjant e că oamenii sunt egocentrici în esenţa lor şi trebuie să ajungă la un înalt stadiu de dezvoltare morală ca să poata aprecia ce face ea. Şi majoritatea nu sunt şi nici nu vor fi vreodată acolo. Îi admir însă teribil rezilienţa: oricâte şuturi în fund a luat de-a lungul timpului (and I pretty much know them all), tot timpul s-a ridicat, s-a scuturat de praf şi a mers înainte, afirmând sus şi tare: aşa sunt eu! Alina e curajoasă şi foarte, foarte puternică. Pentru că it takes a lot of guts să îţi păstrezi sufletul intact când e mereu în pericol şi de cele mai multe ori – o încasează.
E foarte uşor să o iubeşti. She’s funny, she’s kind, e incisivă, e duioasă, e a little social butterfly, dar foarte intimă în acelaşi timp.. şi mai ales – are simţul momentelor. Ştie când să fie cumva şi când altcumva. E responsabilă, de încredere, sinceră cu ea şi cu ceilalţi, mereu dornică să ştie mai mult, să poata mai mult – să evolueze, pe scurt. Şi era să uit esenţialul: are răbdare. Cu oameni, cu situaţii, cu vremea, cu durerea, cu bucuria – she is freakin patient
Acu’ o să fiu acuzată că nu am scris nimic despre defecte. La asta mă gândesc on the back of my mind de când am deschis Word-ul şi am început să scriu.. dincolo de defectele alea care de fapt îs calităţi (prea bună, prea generoasă, prea self-sacrificing etc.), nu îmi vine nimic în minte. În ăştia nouă ani, nu ne-am certat niciodată. Am avut divergenţe de opinii – dar doar atât. Mereu, mereu am făcut distincţia între polemică şi ceartă (ea şi eu). Aşa că nu pot să vă ajut la capitolu’ ăsta. Sunt convinsă că are punctele ei slabe – dar încearcă atât de mult să le depăşească şi să fie open-minded încât îi iese!  şi culmea e că eu îs hipercritică. Ha! Mi-am găsit naşul.
Alinush e o comoară. Literally. Be happy, be really, really happy you have her in your life, and take care of her, or else I’m gonna beat you up with a big, sharp instrument!
Luv u, mami big grin  “

UPDATE: Echipa BlogEvent mi-a facut o surpriza si m-a invitat la un scurt si placut interviu. Il puteti gasi/citi AICI

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 165 Comments
 1. addicted says:

  @Lusio: Ai dreptate in legatura cu bulbucii, am observat si noi treaba asta! Blue rocks. rock on

 2. Str3n6arizza says:

  Ce discutie interesanta smug

  Imi place despre “Alinush”! Din felul in care ai descris-o se intelege de ce merita sa iti citesc blogul! Imi place felul tau de a te exprima, e foarte natural.

  Cat despre Cola, cel mai mult imi place langa popcorn big grin-

 3. addicted says:

  @Str3n6arizza: Cred ca esti prima persoana care a citit toata descrierea. happy ” Alinush ” mi-s eu in ochisorii Mihaelei, psihologul meu de suflet!
  Multi se plictisesc imediat si nu citesc totul! Ma bucur ca tu ai facut-o in schimb. Si da Cola merge langa popcorn si dupa o masa copioasa. big grin
  big hug welcome dear.

 4. Str3n6arizza says:

  Cu ce nu merge o Cola smugsmug

 5. addicted says:

  @Str3n6arizza: Iti spun eu, sanatatea! laughing

 6. Andreea M. says:

  Ce dragut happy esti o persoana asa de fericita si norocoasa! big hug
  P.S. Ce-mi place chestia cu I can see you, din dreapta laughing

 7. laurita says:

  addicted ce mi-ar fi placut in cazul meu of course, un banner : this blogger is addicted to tea @coffee happyhappyhappy

  • addicted says:

   Mi-as fi dorit sa existe insa … nu este! Dar iti poti face singurica un banner cu o poza de pe internet, personalizata de tine desigur si sa ti-o pui ca banner. happy

 8. Creve says:

  De când intru pe aici și abia acum mi-am luat timp să citesc pagina asta. Dacă înainte de asta bănuiam că ești o persoană specială, acum sunt sigur de asta. happy

 9. DiaNa says:

  Mai buna descriere, chiar nu am vazut la nimeni; de la A la Z. Bravo!

 10. Delia says:

  Ma duc eu miercuri la meci (Steaua – Brasov) si o sa sparg seminte si pentru tine laughing Promit ca te sun cand incepe meciul si te las sa asculti cele 90 de minute. big grin Daca vei auzi vreo ragaiala sau vreo injuratura, sa stii ca-s ale mele rolling on the floor

 11. TED says:

  zi epica a fost in 14 noiembrie, m-am nascut eu laughing .

 12. Bogdan says:

  Fenomenal(a)!!

 13. Bogdan says:

  E doar concluzia despre blog si persoana care a scris randurile de mai sus!!!happy

 14. […] de însemnare care mi se pare amuzantă. Felicitări tipei a l-a scris-o. random fun ← o […]

 15. Refuzake says:

  Foarte detaliată descriere despre cine eşti tu, nu cred că o să ajung să scriu mai mult de câteva cuvinte despre mine.

 16. […] ca sa nu fiu avar, leapsa merge mai departe la Andreea, Addicted si Oana […]

 17. gaby_d says:

  N-am citit chiar tot,tot dar promit sa termin.
  In descrierea de inceput, sigur nu-s eu? big grinlaughing)
  ma’…FECIOARA TOT FECIOARA E ..laughing
  Imi placi, sa stii big grinlaughing))
  PS.de parca ar conta laughing))))

 18. George says:

  happy Mai aveai putin si scriai un roman.

 19. a-z says:

  ups, ce de cuvinte! faina caracterizare! mai vizitam!

 20. a-z says:

  da o raita si pe la mine!

 21. Imperfecta` says:

  foarte original modul in care te`ai descris.
  am sa te citesc in mod regulat. it`s a promise, my dear happy

 22. Buxu says:

  Who’s I? Iula… laughing

 23. Delius says:

  “Am 24 de ani, sunt născută într-o zi de joi” … De ce pacalesti lumea sisule? no talking Ai 25!!! Modifica! laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.